El president del Parlament britànic diu que permetria un debat sobre la independència i dona suport a Forcadell

El portaveu dels Comuns al Regne Unit ha recordat la visita de la presidenta de l'any passat

Uma Oca
1 min
Forcadell  ahir amb el president de la Cambra dels Comuns.

BarcelonaEl president de la Cambra dels Comuns, John Bercow, ha mostrat aquest dimecres el seu suport a Carme Forcadell, que s'enfronta al judici del Tribunal Suprem, a l'assegurar que ell també permetria que hi hagués un debat sobre la independència a la cambra.

Al contestar una pregunta del diputat del partit nacionalista gal·lès Hywel Williams en suport als presos polítics, Bercow ha dit que ell donaria llum verda a un debat sobre una potencial ruptura de Gal·les. "Per descomptat, és totalment escaient que hi hagi un debat en aquesta casa sobre la independència de Gal·les", ha dit. "Els diputats gaudeixen d'immunitat per les paraules que pronuncien en aquesta cambra".

En el mateix sentit, Bercow també ha recordat la visita de l'expresidenta de la cambra catalana a Westminster quan, ha recalcat, encara era "una dona lliure". Així, ha titllat la trobada amb la seva homòloga de "privilegi".

El president del Parlament, anomenat 'speaker', ha fet aquestes declaracions després de la intervenció de Williams, que ha recordat al seu torn que els líders independentistes que estan acusats de rebel·lió són "persones pacífiques" i que el seu empresonament vulnera "els drets humans". El diputat creu que l'autodeterminació és un dret per a Catalunya.

stats