Microsites  /  Judici al Procés 15/05/2019

El Consell de l'Advocacia Catalana troba "impropi" que el Suprem "desqualifiqui" la defensa de Cuixart

L'organisme expressa el "ple suport" a Marina Roig, Àlex Solà i Benet Salellas

Ot Serra
2 min
El Consell de l'Advocacia Catalana troba "lamentable" que el Suprem critiqui la defensa de Cuixart

MadridEl Consell de l'Advocacia Catalana considera "impropi", "inèdit" i "molt desafortunat" que el tribunal del judici del Procés expressés aquest dimarts mitjançant la premsa les seves crítiques a l'estratègia de defensa de Jordi Cuixart, sobre la qual va expressar el seu "profund malestar". En un comunicat fet públic aquest dimecres, el Consell de l'Advocacia Catalana troba un "greu error" i "lamentable que això hagi succeït, i no hauria de tornar a produir-se en cap cas". "No pot utilitzar mitjans que considerem impropis per preservar la seva independència, imparcialitat i una imatge adequada de cara a l’opinió pública", diu el comunicat. Aquesta institució subratlla la seva "solidaritat" i el "ple suport" als advocats Marina Roig, Àlex Solà i Benet Salellas.

Aquest dimarts Marchena va esclatar amb els testimonis proposats per la defensa de Jordi Cuixart i va arribar a dir "molt millor" quan Salellas va comunicar que deixava de fer preguntes a la filòsofa Marina Garcés si no podia seguir amb l'interrogatori que tenia previst. "Vostè no ve aquí a explicar el seu grau d’al·lucinació ni el seu estat febril", va deixar caure el president del tribunal a Garcés quan aquesta va contextualitzar per què no havia dormit als col·legis la vigília de l'1-O i el que va percebre de les càrregues policials. Marchena va vetar qualsevol apreciació, a diferència de la permissivitat que va mostrar amb les impressions dels agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. "Als testimonis policies sí que els van permetre valoracions", es va queixar Salellas, que va al·legar per enèsima vegada vulneració del dret de defensa.

El Consell de l'Advocacia Catalana afirma que l'intent de "qüestionar i desqualificar l'actuació dels advocats d'una de les defenses pot comportar que hi hagi qui ho consideri una falta d'equanimitat per part del tribunal". "I no deixa de ser una evident pressió efectuada contra el legítim dret de defensa dels lletrats afectats", sosté l'organisme.

stats