Una defensa demana que Twitter certifiqui si el cap de la investigació de l'1-O és Tácito a la xarxa

Ha presentat una petició al jutjat número 13 de Barcelona per fer la prova pericial denegada al Suprem

Ara
2 min
El cap policial que investiga el Procés carrega contra polítics i Mossos amb un perfil ocult a Twitter

Barcelona¿El cap de la policia judicial de la Guàrdia Civil, Daniel Baena, utilitzava l'usuari Tácito a Twitter per carregar contra el Procés? Ahir, el que va ser el líder de la investigació del jutjat número 13, de la causa per sedició a l'Audiència Nacional i de la causa per rebel·lió al Suprem va negar-ho durant la seva declaració com a testimoni. Però les defenses insisteixen que Baena i Tácito són la mateixa persona. Per això l'advocat d'un excàrrec del Govern ha demanat que Twitter certifiqui qui eren els administradors del polèmic perfil @nmaquiavelo1984, esborrat precisament després que 'Público' revelés que es tractava del tinent coronel de la Guàrdia Civil.

El lletrat Ramon Setó ha presentat una sol·licitud al jutjat número 13 de Barcelona perquè demani a Twitter que li certifiqui qui era l'administrador del perfil Tácito, així com l'adreça IP de l'ordinador que va utilitzar per fer algunes piulades que tenien a veure amb el Procés o amb la investigació del jutjat número 13, com ara la piulada en què Tácito s'imagina practicant una detenció: "Posi les urnes a terra. Lentament. Les mans al cap. Sense moviments bruscos. Giri’s". L'advocat considera que si es demostrés que la piulada era en realitat del tinent coronel Baena es veuria "compromesa" la seva imparcialitat per liderar la investigació. Aquesta és la mateixa prova pericial que el Suprem va denegar que es practiqués.

Aquest dimarts Baena va negar no tan sols ser el propietari del compte de Twitter, sinó també que mai hagi pres part en la seva gestió, tot i que 'Público' va difondre una conversa telefònica en què el tinent coronel acabava admetent que gestionava el perfil juntament amb altres persones. "Jo no soc l'únic, eh?!", es defensava. L'advocat també demana que es certifiqui si Tácito i el tinent coronel utilitzaven la mateixa imatge de perfil a la xarxa, com ahir va publicar el mateix mitjà.

Prova urgent

En l'escrit presentat davant del jutjat número 13, al qual ha tingut accés l'ARA, la pràctica de la comprovació es demana amb caràcter "urgent" per certificar la "deguda imparcialitat requerida als investigadors".

Setó assegura en el seu escrit que si es demostra que Baena i Tácito són la mateixa persona les piulades "esbiaixades" publicades a la xarxa comprometrien "de manera clara i fefaent la imparcialitat que ha de regir les investigacions policials".

stats