"Ens hem de sentir orgullosos de la ciutadania que la tardor del 2017 va sortir al carrer": Marina Roig, en deu frases

L'advocada de Jordi Cuixart defensa el caràcter "pacífic" de totes les mobilitzacions del Procés

Ara
2 min

Barcelona1. "El relat [de l'acusació] no s'ajusta a la realitat del que va passar, és un relat en què s'ha tergiversat la conducta de Jordi Cuixart per fer-la encaixar en els delictes objecte d'acusació".

2. "No hi ha Constitució sense democràcia, ni democràcia sense participació ciutadana".

3. "L'apel·lació a la unitat d'Espanya no pot enterbolir exercici dels drets fonamentals".

4. "L'acusació contra Jordi Cuixart és un exemple de la concepció de la mobilització ciutadana com una amenaça i és un intent de reprimir aquest dret fonamental".

5. "[Cuixart] mai va fer una crida a l'enfrontament contra les forces i cossos de seguretat de l'Estat".

6. Sobre el 20-S: "Entenem que aquesta manifestació no es pot considerar en cap cas violenta i que els puntuals incidents que poguessin protagonitzar alguns manifestants, com la destrossa dels vehicles, en cap moment poden servir per retirar a la manifestació la qualificació de reunió pacifica, i menys encara pot atribuir-se la responsabilitat de tals incidents als organitzadors".

7. "La suposada violència generalitzada no va ser tal. L'acusació no ha aportat cap prova d'aquesta violència. Que es rebessin insults després de rebre els cops de porra de la policia, que cinc individus donessin alguna puntada de peu o tiressin alguna cadira i que ningú del voltant se sumés a aquesta agressió als agents no converteix això en uns fets violents, i menys encara en uns fets que puguin configurar el delicte de rebel·lió".

8. "Una part molt important de la societat catalana va respondre a aquest conflicte com respon la societat democràtica, sortint al carrer a manifestar-se i protestar [...]. I ho va fer de l'única manera que sap, que és sense violència. Ens hem de sentir orgullosos de la ciutadania que la tardor del 2017 va sortir al carrer. Criminalitzar la mobilització ciutadana és un greu error que pot tenir conseqüències nefastes per a l'exercici dels drets fonamentals a Espanya".

9. "Una manifestació pública de protesta no constitueix un delicte de sedició".

10. "No es tracta aquí que no existeix democràcia sense llei [...]. Es tracta per sobre de tot de vincular llei, democràcia i Constitució. Per tot això demanem una sentencia absolutòria de Jordi Cuixart [...] i tornem a sol·licitar la seva posada en llibertat".

stats