Microsites  /  Judici al Procés 15/10/2019

La Moncloa avisa que "garantirà la seguretat a Catalunya amb proporcionalitat, fermesa i unitat"

El govern espanyol no avança accions, però destaca la "minoria que vol imposar la violència als carrers"

Ot Serra
1 min
Pedro Sánchez a la Moncloa en una imatge d'arxiu

Madrid[Segueix en directe les reaccions a la sentència del Procés]

La Moncloa avisa que "garantirà la seguretat i la convivència a Catalunya", però no avança mesures. En un comunicat fet públic aquesta nit, subratlla que ho farà "si és precís, seguint el seu compromís de fermesa, proporcionalitat i unitat". El govern espanyol veu "evident que no estem davant d'un moviment ciutadà pacífic, sinó coordinat per grups que utilitzen la violència al carrer per trencar la convivència", per bé que subratlla que és una "minoria" la que està intentant "imposar la violència als carrers".

Després de les batusses entre manifestants i cossos policials a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona en les mobilitzacions d'aquesta nit, la Moncloa ha reaccionat mostrant el seu "reconeixement" a la tasca dels cossos de seguretat de l'Estat, alguns agents dels quals han resultat ferits en els disturbis, i valora de manera molt positiva la coordinació i el treball conjunt entre els Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil".

Amb aquesta resposta la Moncloa no avança cap actuació concreta orientada a garantir aquesta seguretat, a diferència de la dreta espanyola, que ja ha demanat mesures. Particularment, el president del PP, Pablo Casado, ha reclamat l'aplicació de la Llei de Seguretat Nacional "perquè cap cos policial estigui subjecte a les directrius independentistes". En una piulada a Twitter pels aldarulls que s'estan vivint aquesta nit en diverses ciutats de Catalunya, el líder conservador considera "urgent garantir la seguretat i l'ordre públic".

stats