Blindatge policial a Sants i l'aeroport del Prat per la sentència de l'1-O

Quan s'ha conegut la sentència, hi ha hagut una concentració davant de l'estació

Ara/ Pau Esparch
2 min
Fort dispositiu policial a l'estació de Sants / PERE VIRGILI

BarcelonaSegueix en directe l' última hora de la sentència al Procésamb totes les reaccions.

Després que ahir Pícnic per la República dugués a terme la primera acció de resposta a la sentència de l'1-O i centenars de persones fossin desallotjades pels Mossos d'Esquadra del vestíbul de l'estació, el cos d'agents català ha multiplicat el desplegament policial per a aquest dilluns ja abans que es donés a conèixer la sentència. L'accés a l'estació de Sants està tancat a petició dels Mossos, una mesura que afecta la línia 5. L'enllaç alternatiu per accedir a l'edifici, doncs, s'ha de fer per l'exterior o per la línia 3.

Els agents han habilitat un ampli dispositiu a l'estació amb una quinzena furgons policials dels Mossos i la Policia Nacional a l'exterior i una cinquantena d'agents al vestíbul. A més, s'han blindat l'entrada de l'AVE amb tanques d'un metre i mig i els agents demanen el bitllet per poder accedir-hi. L'objectiu és impedir que s'ocupin les vies com ja va passar en altres ocasions, com el 8 de novembre del 2017, després que s'empresonessin els dirigents independentistes o el 21 de febrer d'enguany, amb l'inici del judici al Suprem. Per poder accedir des de l'exterior a la zona de l'AVE hi ha un control amb policies nacionals i un treballador de Renfe que valida els bitllets.De fet, avui es demanen els bitllets de l'AVE com a mínim tres cops, un més del que és habitual: a l'exterior per poder entrar a l'estació, abans de passar el control d'equipatges i per accedir a l'andana. A més, també es demana la documentació als passatgers i tot plegat endarrereix el procediment habitual. Quan s'ha conegut la sentència, centenars de persones s'han concentrat davant l'estació. La majoria dels concentrats eren treballadors de la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

Concentració davant de l'estació de Sants/ PERE VIRGILI

Però l'estació de Sants no és l'única que el cos d'agents ha decidit blindar de cara a possibles protestes per a la sentència de l'1-O, sinó que també han desplegat un ampli dispositiu policial a la terminal 1 de l'aeroport del Prat, on els agents només permeten l'entrada al vestíbul de la terminal si es presenta la targeta d'embarcament.

Així, els Mossos també han destinat reforços al port de Tarragona i l'estació de l'AVE de Girona, on a hores d'ara estan fent entrar els viatgers per la porta del darrere. A Girona, de fet, ja s'han registrat retards en alguns trens de l'AVE a causa del control policial. També hi ha un fort desplegament policial al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

stats