Junqueras: "Si el 9-N és com l'Onze de Setembre, els ciutadans podran votar"

El president d'ERC subratlla que, a més del "dret", els catalans tenen el "deure" de poder votar

Acn
2 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, té absoluta confiança que els catalans podran decidir el seu futur el proper 9 de novembre. Des del tram 37 de la V organitzada per Òmnium Cultural i l'ANC, el líder republicà ha celebrat que, un cop més, els catalans hagin respost massivament a favor del dret a decidir, i ha pronosticat que el 9-N serà molt similar a aquest Onze de Setembre: "Si el 9 de novembre és com un Onze de Setembre, amb els carrers plens de gent i 8.000 col·legis electorals, sens dubte els ciutadans podran votar i decidir el seu futur".

Junqueras ha subratllat que, a més del "dret", els catalans tenen el "deure" de votar en la consulta per defensar el dret fonamental de vot. "Que avui hi hagi tanta gent al carrer demostra que si el 9-N hi ha urnes, guanyarem", ha sentenciat el president d'ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts. Precisament ha representat els santvicentins en la Via Catalana d'enguany des del tram on s'han ubicat majoritàriament els veïns i entitats de la localitat. Al costat dels Carallots de Sant Vicenç, els castellers del municipi, Junqueras ha viscut 'in situ' la mobilització que, en forma de V, ha unit les dues principals artèries viàries de Barcelona, l'avinguda Diagonal i la Gran Via.

El president republicà ha insistit que el proper 9 de novembre hi haurà urnes perquè els catalans puguin expressar la seva voluntat democràtica. A més, ha destacat la importància que la mobilització al carrer sigui tan massiva el 9-N com ho ha estat aquesta Diada.

Junqueras, que al matí ha fet un acte reivindicatiu a Sant Vicenç dels Horts, s'ha desplaçat a Barcelona al migdia per oferir un discurs als ciutadans que han participat en el dinar organitzat per ERC al centre de la ciutat, a pocs metres del monument que recorda Rafael Casanova. Allà, el líder republicà ha fet una crida als ciutadans a defensar el dret de vot com a dret fonamental que és. Segons ell, d'aquí al 9 de novembre els ciutadans tindran el dret però també el deure de protegir el dret a decidir lliurement el futur del seu país.

Un cop han tocat les 17.14 h, hora de l'inici formal de la V, els càntics i balls han agafat protagonisme en el tram on han confluït majoritàriament persones del Baix Llobregat, entre les quals hi havia els veïns de Sant Vicenç dels Horts. Per tancar l'espectacle, la colla castellera de la ciutat, els Carallots, ha descarregat un quatre de set que ha provocat els aplaudiments del públic.

stats