Mor Álvaro de Luna, l'actor que va encarnar l'Algarrobo de 'Curro Jiménez'

L'intèrpret tenia 83 anys i patia un càncer de fetge 

L'actor Álvaro de Luna, que es va fer conegut pel gran públic per ser l'Algarrobo de 'Curro Jiménez', ha mort a l'edat de 83 anys a causa de les complicacions d'un càncer de fetge que patia des de feia temps, segons ha confirmat a 'El País' la seva dona. 

Nascut a Madrid l'any 1935, Luna va estudiar medicina abans de dedicar-se a la interpretació. Va debutar al cinema l'any 1963 amb la pel·lícula 'La màscara de Scaramouche', d'Antonio Isasi-Isasmendi. El mateix any va aparèixer breument a 'El verdugo' de Luis Gracía Berlanga. Va ser la televisió, però, el mitjà que li va fer guanyar popularitat entre el públic, especialment arran de la seva participació a la sèrie de TVE 'Curro Jiménez' (1976-1978), en la qual interpretava a l'Algarrobo, el company d'aventures del protagonista, un bandoler de l'Espanya ocupada per les tropes napoleòniques. Un any després d'aquesta sèrie va protagonitzar 'La barraca', l'adaptació del clàssic de   Vicente Blasco Ibáñez. Un altre dels seus papers més recordats és el de Carlos Vergara a 'Farmacia de guardia'. 

L'any 2008 va rebre una nominació al millor actor protagonista per la pel·lícula 'El prat de les estrelles', de Mario Camus. 

  • Etiquetes