Publicitat
Publicitat

EL DEBAT SOBRE ELS CONTINGUTS

El programa acumula més queixes que qualsevol altre

El CAC vol que 'Sálvame' surti de l'horari protegit

L'espai de Telecinco conduït per Jorge Javier Vázquez suma una nova invectiva. El CAC ha instat el ministeri d'Indústria a forçar la seva sortida de l'horari de protecció infantil reforçada.

Tot i que el CAC no té competències sobre les cadenes d'àmbit estatal, sí que pot emetre dictàmens com el que va fer públic ahir, en el qual instava el ministeri d'Indústria a actuar contra el programa Sálvame , de Telecinco. El Consell de l'Audiovisual estima que el xou presentat per Jorge Javier Vázquez hauria de qualificar-se com a "per a majors de 13 anys" i, en conseqüència, s'hauria de foragitar de la franja compresa entre les 5 i les 8 del vespre, considerada de protecció infantil reforçada (actualment Sálvame s'emet de 4 a 8).

El CAC va analitzar tres dies de programa i justifica la seva resolució a partir de constatar que alguns continguts habituals inclouen "situacions de violència versemblant no explícita, comportaments discriminatoris envers els homosexuals i presència reiterada de llenguatge groller". La resolució recorda al ministeri d'Indústria els articles que s'estan infringint de la llei general de la comunicació audiovisual i apunta que l'import de les sancions previstes està comprès entre els 100.001 i els 500.000 euros.

L'informe del Consell contra Sálvame s'afegeix a l'allau de queixes rebudes per aquest programa. En l'últim informe d'avaluació del Codi d'Autoregulació -un organisme participat de manera voluntària per les principals televisions- el programa de Jorge Javier Vázquez era el que més queixes acumulava: un total de 26 sobre les 128 rebudes. El seguien Qué vida más triste, de La Sexta (10 queixes), Tal cual, d'Antena 3 (9), Crossing Jordan , de Cuatro (7) i Noticias, d'Antena 3 (6). Per cadenes, Telecinco liderava el dubtós rànquing, amb 40 reclamacions cursades.

Aquest organisme autoregulador, però, pot tenir els dies comptats, ja que el ministre Ramón Jáuregui ha promès posar en marxa el CEMA -l'autoritat audiovisual espanyola- abans de l'estiu. Espanya és l'únic estat dels 27 de la UE que no disposa de consell audiovisual, tot i que fa més d'un any que la llei espanyola de l'audiovisual insta que es creï.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT