El Col·legi denuncia que la CCMA “menysté” el codi deontològic

Lamenta de Llorach considerés "voluntari" complir les normes que fixa aquest document

El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) denuncien el “menysteniment inadmissible” que la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, va mostrar la setmana passada, durant la sessió de control parlamentari a la Corporació, cap al codi deontològic.

En referència al fet que dos periodistes de TV3 protagonitzin campanyes publicitàries, Llorach va argumentar que el codi deontològic és un document del Col·legi, “un òrgan que agrupa voluntàriament els membres de la professió que ho desitgen”, i que, en conseqüència, l’adhesió dels periodistes als principis que fixa el codi es basa en la “voluntarietat”. Per això, va dir, el marc de referència per als professionals de la CCMA no és el codi deontològic, sinó el llibre d’estil.

El Col·legi considera que Llorach es va “desdir” del codi “en seu parlamentària” per “justificar la vulneració” d’un dels seus punts, com és “la delimitació clara entre publicitat i informació”. Segons aquest organisme, és una “irresponsabilitat” que Llorach “ignori els principis bàsics de l’exercici periodístic”.