Mèdia 16/04/2013

Dimiteix la subdirectora d'informatius de TVE per un correu polèmic

Cecilia Gómez envia un document on es criticava la ideologia política dels membres del Consell d'Informatius

Ara
2 min
Portada dels Informatius de TVE / TVE

BarcelonaLa subdirectora dels serveis informatius de TVE, Cecilia Gómez, va presentar aquest dilluns la dimissió irrevocable, després d'enviar un document valorant les tendències polítiques dels membres del Consell d'Informatius, segons informa la web de notícies televisives Vertele. Gómez havia d'enviar un correu informant del canvi en l'equip d'informatius del País Basc, però hi havia un document adjunt, titulat 'Consejo de Informativos de TVE para Charo', en el qual es descrivia despectivament la ideologia i l'afinitat política dels membres del Consell d'Informatius, els quals en llegir-lo van reaccionar amb indignació i van demanar la dimissió immediata de la subdirectora.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El títol del document fa pensar que anava dirigit a Rosario López Miralles, membre del consell administratiu de TVE a proposta del PP, de la qual Cecilia Gómez havia estat assessora, abans del seu nomenament a Televisió Espanyola. El document estava escrit en to col·loquial, amb comentaris de caràcter personal i desconfiant del pes que poden seguir tenint alguns membres de l'equip d'informatius previ a l'actual etapa, dirigida per Julio Somoano.

Julio Somoano, director dels serveis, assegura que no sap res d'aquest document i que ha acceptat la dimissió irrevocable que li ha presentat Gómez, a qui ell mateix havia nomenat el passat juliol. Malgrat tot, Gómez nega conèixer el polèmic document i afirma que presenta la dimissió per "no causar més problemes a TVE", segons anuncia Vertele. Aquest suposa un altre cop a les acusacions d'imparcialitat contra els informatius de Televisió Espanyola, només un dia després que es publiqués una entrevista de Somoano al suplement 'Crónica de El Mundo', en el qual afirmava que "Soraya Sáenz de Santamaría i Mª Dolores de Cospedal no manen a TVE".

stats