Publicitat
Publicitat

Recull de premsa

'Espanya és la nostra raó', portada de 'La Razón'

El diari anuncia un debat sobre els problemes d'Espanya, entre els quals destaca l'educació i el model autonòmic

Després del 'Catalunya: tenim un problema' de l'Abc', aquest diumenge mou fitxa 'La Razón'. 'Espanya és la nostra raó', diu a la portada amb un joc de paraules amb el nom del diari que constitueix tota una declaració d'intencions.

A diferència del que feia l'Abc', 'La Razón' no planteja un enfrontament Catalunya-Espanya, tot i que sí que posa a debat el model d'organització política de l'Estat. El rotatiu anuncia que en els pròxims mesos vol ser un "fòrum de debat per analitzar els problemes, com ara l'educació o el model autonòmic, que cal resoldre per tornar a ser líders".  Així presenten un dossier de 10 planes que és el principal tema del dia del rotatiu. L'introdueixen amb aquesta frase: "El nostre país afronta un dels moments més delicats de la seva història, del que estem segurs que en sortirà enfortit".

L'endeutament dels ajuntaments catalans és l'argument d'obertura dels diaris ' El Punt Avui' i ' El Periódico'. El primer diu: "Factura milionària", i afegeix que els experts sostenen que municipis de menys de 5.000 habitants són inviables. El segon concreta: "85 ajuntaments, amb l'aigua al coll", i destaca que el deute de moltes localitats és més del doble dels ingressos anuals.

' La Vanguardia' fa balanç del primer trimestre de l'executiu espanyol del PP i subratlla: "Rajoy desmunta en cent dies el llegat de Zapatero". El diari destaca que el govern espanyol desfà les principals lleis impulsades pel PSOE en vuit anys.

A l' ARA, el dèficit en infraestructures a Catalunya, el País Valencià i les Illes, amb un corredor mediterrani ferroviari que té el suport d'Europa però no té el compromís de Madrid, és el tema que obre la portada d'aquest diumenge.

A la premsa espanyola, tres diaris publiquen sondejos. ' El País' presenta les dades d'una enquesta de Metroscopia sobre les eleccions andaluses i titula: "La desfeta del PSOE atorga al PP majoria absoluta a Andalusia". Segons el sondeig, Arenas aconseguiria 59 diputats, mentre que Griñán 41 i Izquierda Unida 9. ' El Mundo', per la seva banda, ofereix una enquesta de Sigma-dos sobre el cas dels ERO falsos que determina: "Andalusia culpa Chaves i Griñán". Segons el sondeig, un 52% dels andalusos diuen que la "corrupció" influirà en el seu vot, i assenyala que el PP se situa al llindar de la majoria absoluta. ' Abc' també posa el punt de mira a Andalusia i aquest diumenge entrevista el candidat popular, Javier Arenas. El diari presenta una enquesta d'IMC de la qual extreuen: "El PP supera en tres escons la majoria absoluta".


Postveritat

Etiquetes

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT