Televisió

Mulder i Scully investigaran nous casos d''Expediente X'

La sèrie de ciència ficció de la Fox tornarà durant sis episodis i amb els mateixos actors protagonistes

La Fox ha donat llum verda a la seqüela d''Expediente X', que tindrà forma de minisèrie i durarà sis capítols. Per a aquest projecte, la cadena compta amb el creador de la ficció original Chris Carter com a responsable i productor de la mà de la seva companyia Ten Thirteen Prods. A més, David Duchovny i Gillian Anderson recuperaran els seus personatges, els agents de l'FBI Fox Mulder i Dana Scully. El rodatge dels nous casos sobrenaturals començarà aquest estiu i està previst que els episodis s'emetin durant la propera temporada televisiva.

La parella d'agents eren els encarregats d'investigar els casos classificats com a expedients X, relacionats amb fenòmens paranormals, alertes d'ovnis o criatures estranyes, entre d'altres. La sèrie va acabar fa 13 anys després de nou temporades i va acumular 16 premis Emmy mentre es va emetre. L'any 2008, la trama va passar a la gran pantalla amb 'Expediente X: Creer es la clave'. La pel·lícula reunia els protagonistes per investigar un cas sobre desaparició de dones. Tot i això, la trama del film no exigia haver vist la ficció.

Duchovny protagonitzava, fins aquest estiu, 'Californication'. La sèrie relatava la vida d'un escriptor d'èxit incapaç de tornar a escriure una línia i que està fracassant en la resta d'aspectes vitals. Amb un to entre el drama i la comèdia, va estar nominada a diversos Emmy i Globus d'Or, tot i que no va aconseguir cap guardó. Pel que fa a Anderson, va ser l'escollida per al paper principal de la producció dramàtica de la BBC 'The Fall'. A més, forma part del repartiment d''Hannibal' (a la NBC), interpretant la doctora Bedelia Du Maurier, psicoterapeuta d'Hannibal Lecter.