Mèdia 04/07/2012

George Entwistle, nou director de la BBC

Assumirà el càrrec després dels Jocs Olímpics de Londres

Efe
1 min
George Entwistle, nou director de la BBC

LondresGeorge Entwistle ha sigut nomenat, aquest dimecres, nou director general de la BBC, en substitució de Mark Thompson. Entwistle, que fa més de vint anys que treballa a la cadena, continuarà com a cap del departament BBC Vision fins al setembre, després dels Jocs Olímpics de la capital britànica. El sou brut que rebrà serà de 540.000 euros anuals (450.000 lliures), per sota del de Thompson, que cobra 804.000 euros (671.000 lliures). Entwistle, que compleix 50 anys aquest cap de setmana, s'haurà d'enfrontar a les retallades pressupostàries i a la supressió de llocs de treball que afecten la BBC.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Després de fer-se públic el nomenament, Entwistle ha declarat que se sentia molt motivat per la feina que començarà d'ara endavant. "Estimo la BBC i és un privilegi que se m'hagi demanat liderar-la, per guiar-la en el pròxim pas de la seva vida creativa", ha assegurat el nou director. L'elecció del nou càrrec es va decidir després d'una selecció d'entrevistes, que es van acabar dimarts passat. Christopher Patten, president del consell d'administració del canal, ha donat a conèixer la designació. "George és un líder creatiu per a una organització creativa", ha justificat Patten, que creu que Entwistle servirà per assegurar que "la BBC segueixi sent la millor emissora del món".

George Entwistle també és assessor del Festival de Televisió d'Edimburg. Va estudiar filosofia i política a la Universitat de Durham (nord d'Anglaterra) i es va introduir al món professional com a redactor a 'Haymarket Magazines'. El 1989 va entrar com a becari a la BBC com a assistent de producció al programa d'investigació 'Panorama' i el 2001 va dirigir 'Newsnight', un informatiu que va guanyar diversos premis televisius.

stats