Publicitat
Publicitat

Indústria reconeix com a "difícil" que les televisions renunciïn a canals de TDT

El ministre José Manuel Soria confirma que el govern central ha constituït una mesa de diàleg amb les cadenes

El ministre d’Indústria,  José Manuel Soria, va confirmar ahir que el govern central ha constituït una mesa de diàleg amb les televisions per intentar que renunciïn a part dels canals de TDT.

Amb tot, va reconèixer que és “un objectiu difícil” i a les cadenes “els costa acceptar” tornar la meitat de canals de TDT, com pretén Indústria per tal d’abaratir les despeses pel canvi de freqüències que ha de fer-se abans de l’1 de gener del 2015, quan aquest espai serà ocupat per companyies de telefonia mòbil. Soria va confiar a arribar a una solució “com més aviat millor” i va dir que no es farà cap tipus d’imposició a les teles.

Segons assegura Soria, només es pretén "arribar a la millor solució possible amb el menor cost possible per a tothom, i si no hi ha necessitat de reantenització, molt millor".

D'acord amb el pla dissenyat per l'anterior govern, a l'abril s'hauria d'iniciar una nova fase per alliberar l'anomenat dividend digital, destinat a les empreses de telecomunicacions, que implicaria que les cadenes de televisió haurien d'alliberar part de l'espectre radioelèctric en el qual emeten actualment i mudar-se a altres freqüències.

Aquest trasllat implicaria que prop d'1,5 milions d'habitatges haurien de tornar a resintonitzar les seves antenes, i un cost de 900 milions per al govern, ja que l'anterior executiu s'havia compromès a assumir els costos del procés.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT