Publicitat
Publicitat

La xarxa acusa Intereconomía de fingir una agressió dels estudiants valencians

Diversos vídeos penjats a YouTube analitzen una presumpta agressió a una unitat mòbil del canal conservador

La cadena de televisió conservadora Intereconomía ha tornat a denunciar una agressió, aquest cop, per part dels estudiants valencians que protesten per les retallades en educació. No és la primera vegada que la cadena fa una acusació d'aquest tipus, i la resposta de la xarxa ha tornat a ser la mateixa: i ntentar desmuntar la seva tesi i destapar els indicis de manipulació en els vídeos.

En aquesta ocasió, es tracta d'una entrevista a un suposat estudiant de l'IES Lluís Vives que no és capaç de contestar cap de les preguntes que se li fan des del plató perquè la càmera perd el senyal, segons denuncien des d'Intereconomía, per una agressió "d'uns encaputxats", tal com afirma la reportera per telèfon un cop perduda la connexió.

Els vídeos que els acusen d'haver manipulat apunten diversos indicis que fan defensar aquest argument: se sent una veu que diu "treu el micro", la gent del voltant es mostra tranquil·la, i la velocitat relativa amb què reacciona la presentadora des del plató, tot i la suposada confusió, que pot fer pensar que sabia què passaria.

Un altre dels indicis és l'aparició del noi que podria ser l'agressor –tot i que Intereconomía no l'acusa directament– en aquest altre vídeo, amb la mateixa roba.

La cadena aprofita les acusacions de manipulació i dedica peces dels seus informatius a parlar-ne i a defensar que ells donen veu a totes les parts.

Un altre vídeo, d'un quart d'hora de durada, analitza tots els detalls tècnics que fan pensar que no es tracta d'una autèntica agressió.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT