20-N
Mèdia 03/10/2011

La Junta Electoral suavitza el blocs electorals per a les privades

à.g.m.
1 min

Barcelona.La Junta Electoral Central ja s'ha pronunciat sobre com han de complir les televisions privades els anomenats blocs electorals. Concretament, determina que les cadenes observin una proporcionalitat "prudencial, no aritmètica", segons un dictamen emès per l'organisme arran d'una consulta realitzada pel Consell Audiovisual de Navarra. Això implica que no hauran de dedicar un temps fix a cada partit segons el nombre de vots que hagi obtingut en els comicis anteriors. Però sí que hauran de poder demostrar neutralitat i un sentit de la proporcionalitat que queda a criteri de la Junta Electoral.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Consell Audiovisual de Navarra ha emès una valoració en què s'afirma: "El que s'exigeix a les televisions privades és la realització d'un esforç perquè facin una cobertura informativa plural i imparcial. El que s'exclou ara és l'obligació jurídica de respecte a una rigorosa distribució temporal a la informació".

La Junta va aprovar al març una instrucció que regula l'aplicació de la nova llei orgànica règim electoral general (Loreg). Aquesta disposició s'interpreta com una rebaixa de les exigències més fèrries, que sí que es mantenen per a les televisions públiques, inclosa TV3, que tradicionalment aplica una proporcionalitat no aritmètica. Tot i així, els periodistes hi estan en contra i mantenen una vaga de firmes durant la campanya.

stats