Publicitat
Publicitat

L'ERO de Canal 9 salta als tribunals

Aquesta matinada estava previst que s'aprovés l'ERO de Canal 9, en virtut del qual s'acomiadaran 1.198 periodistes dels mitjans públics valencians, d'una plantilla total de 1.695. L'hora insòlita es deu al fet que calia respectar un període de 30 dies de negociació amb els treballadors. Aquest marge vencia just a mitjanit, així que la reunió del consell d'administració es va programar a les dotze i un minut.

Els sindicats van instar a fer vaga durant tota la jornada d'ahir, però van desconvocar la que hi havia prevista per avui, divendres i dissabte. En canvi, van assegurar que portarien el cas als tribunals. També els socialistes valencians han protestat per la manera d'executar l'ERO i han assegurat que impugnaran la reunió del consell d'ahir a la nit.

Mentrestant, des de Canal 9 no s'ha explicat quin tipus de programació es vol fer un cop s'hagin fet efectius els acomiadaments (per als quals hi ha un any de marge). La pista més clara la va donar el vicepresident de la Generalitat Valenciana, José Císcar, després d'aprovar la nova llei de la RTVV que obria la porta a privatitzar part de la programació: "Canal 9 serà un servei públic en el qual els continguts informatius i de defensa de la llengua valenciana, la seva cultura i tradicions es prestin mitjançant gestió directa, i en què les produccions que s'hagin de fer es podran externalitzar".

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT