Mor el periodista Pepe Oneto als 77 anys

L'exdirector de 'Cambio 16' estava ingressat a l'hospital Quirón de Sant Sebastià des de l'agost

El periodista Pepe Oneto ha mort a l'edat de 77 anys a la clínica Quirón de Sant Sebastià, on estava ingressat des de mitjans d'agost, segons ha informat el digital La República de las Ideas, del qual el periodista era conseller editorial i articulista. 

Oneto va ser ingressat a l'agost per sotmetre's a "una greu intervenció quirúrgica", tal com ell mateix va revelar a través del seu perfil de Twitter. El seu amic Luis María Anson va informar a Efe que es tractava d'una peritonitis aguda. El 20 d'agost, Oneto agraïa a través del seu Twitter les atencions que havia rebut a l'hospital on havia estat intervingut.  

Pepe Oneto, nascut a San Fernando de Cadis el 1942, era llicenciat en ciències econòmiques i diplomat en periodisme. Va començar la seva trajectòria professional al diari Madrid, on va treballar fins que va desaparèixer l'any 1971. Posteriorment va formar part de les plantilles de les agències France Presse i Colpisa. Va ser a través d'aquesta última que les seves cròniques polítiques es van publicar en una quinzena de diaris, entre els quals La Vanguardia.

L'any 1974, Oneto es va incorporar a Cambio 16, on escrivia informació política i econòmica. El periodista va ocupar diferents càrrecs a la revista: un any després de la seva incorporació va ser nomenat subdirector i entre 1976 i 1985 va ocupar el càrrec de director. 

Després d'abandonar Cambio 16 per motius personals, Oneto va col·laborar amb Grupo Zeta i va ser nomenat director de la revista Tiempo. En paral·lel es va convertir en un habitual de les tertúlies radiofòniques i televisives: va col·laborar amb Protagonistas de la COPE i als programes de Jesús Hermida A mi manera (TVE) i Con Hermida i Cia (Antena 3). 

L'any 1996 va ser nomenat director de notícies d'Antena 3, però va abandonar el càrrec un any després, quan Telefónica va adquirir les accions del Grupo Zeta a la cadena. Després del seu pas per la televisió, Oneto va passar a ser el director de publicacions del Grupo Zeta. 

El seu últim projecte va ser la posada en marxa l'any 2010 del diari per internet La República de las Ideas

Oneto també tenia una llarga trajectòria com a escriptor. Entre els seus llibres més coneguts destaquen La noche de Tejero i Anatomía de un cambio de régimen.