Publicitat
Publicitat

Recull de premsa

'El Periódico' es pregunta “Per què no pot” liderar el PSOE Carme Chacón

'El Mundo' assenyala “Pajín busca suport per a la candidatura de Chacón” i 'Público' destaca “Felipe González rebutja que ser català impedeixi arribar a la secretaria general"

La successió de Zapatero al capdavant del PSOE continua generant polèmica a les files socialistes. El Periódico es pregunta aquest dimarts “Per què no pot” liderar el PSOE Carme Chacón, i a les pàgines interiors revela un document inèdit del protocol de relació entre el PSC i el PSOE. El Mundo assenyala “ Pajín busca suport per a la candidatura de Chacón” i Público destaca “Felipe González rebutja que ser català impedeixi arribar a la secretaria general”.

La reunió d'Obama amb els dirigents de de la Unió Europea, Herman Van Rompuy (president del Consell Europeu), Durao Barroso (president de la Comissió Euroepa) i Catherine Ashton (Alta Representant de la política exterior comunitària), per analitzar la crisi del deute sobirà europeu, és el motiu d'obertura a La Vanguardia, que titula “Els EUA apressen Europa a aturar la crisi del deute”.

L' ARA i El Punt Avui centren l'atenció amb l'amenaça del Govern de convocar una consulta popular si el govern espanyol estrant es nega a dialogar sobre el pacte fiscal català. El primer assenyala “Pacte fiscal o consulta” i el segon rebla “Amenaça de consulta”.

El ministre de Foment en funcions, José Blanco, és un dels noms propis a les portades. El Mundo hi dedica l'obertura i titula “Els fiscals del Tribunal Suprem sol·liciten per unanimitat investigar Blanco” per tràfic d'influències, a raó del Cas Campeón.

El dèficit de les autonomies és un altre dels arguments de portada. L' Abc diu “10 comunitats, amb Balerars al capdavant, aconsegueixen superhàbit en el tercer trimestre i redueixen els seus números vermells”.

Público continua, per segon dia consecutiu, estirant el fil del suposat cas de corrupció que implicaria el gendre dels reis d'Espanya, i aquest dimarts revela més dades de l'informe presentat per l'Agència Tributària. El diari titula “Urdangarin també va cobrar per assessorar sobre projectes immobiliaris a l'Àfrica”.

El País “Rajoy promet als socis de la UE que complirà el dèficit 'per davant de tot'”. La Razón, per la seva banda, parla de “Pla anticrisi d'urgència”, i assenyala que Rajoy perfila les mesures per combatre l'atur.

Més continguts de