Torna l’‘Ara Estiu’, un diari per deixar-se sorprendre

El suplement estiuenc s’oferirà a partir de diumenge vinent i fins al 31 d’agost

L’arribada de la calor convida a mirar-se l’actualitat des d’un altre punt de vist, tal com farà l’ Ara Estiu a partir del diumenge 14 de juliol. El suplement vacacional, que s’oferirà cada dia fins al 31 d’agost, s’acostarà a històries culturals i d’estil de vida d’una manera desacomplexada però rigorosa. A més de comptar amb algunes seccions habituals del diari -Cultura, Mèdia, Estils i Gent-, en sumarà de noves, pensades específicament per a aquesta època de l’any.

Una primera doble pàgina donarà la benvinguda als lectors, que podran gaudir de l’humor de Marc Giró i Júlia Cot, dues de les firmes estrella d’aquest suplement. El periodista -que debuta a l’ARA- i la guionista es repartiran una columna en dies alterns en què parlaran de l’estiu des de la seva particular òptica. Com no podia ser d’una altra manera, Giró, exeditor de moda de Marie Claire, disseccionarà per als lectors de l’ARA els tics dels pijos durant l’època més calorosa de l’any. I dels pijos de Marc Giró es podrà fer el salt als estius dels rics i famosos que transiten per la secció de Gent, un espai que els diumenges es prendrà un descans per fer lloc a la gastronomia. Iván Díez, Adrià Albets i Carles Domènech, responsables de Ni un dia a casa, no es perden la cita estiuenca i seguiran explorant els millors restaurants del país.

Maneres de viure

A més de gaudir de l’aire lliure i el bon menjar, l’estiu també és una època de retrobaments. Amb aquest esperit, a Entre amics, personatges populars -com Judit Neddermann, Mònica Usart, Albert Adrià, Francesc Orella i molts altres- parlaran d’una amistat que els ha marcat. I per als amants del motor, Josep Lluís Merlos farà un recorregut sentimental per les motos que han fet història.

L’ Ara Estiu també té espai per a Estils, que es vesteix d’estiu i arrenca la temporada amb un reportatge que diu l’adeu definitiu a l’operació biquini, tant per a les dones com per als homes.

Per somiar serà la secció Cada casa, un món, 35 reportatges en què Cristina Ros mostrarà les interioritats de cases d’estiu amb glamur que es troben en zones com la Costa Brava i les Illes Balears: interiorisme i arquitectura de la bona. Els lectors podran compaginar els ambients mediterranis amb els estius anglesos de Quim Aranda, que farà una sèrie de 15 capítols. Per la seva banda, Daniel Romaní convidarà els lectors a visitar els 50 millors castells, medievals i posteriors, del nostre ric patrimoni.

Un vell conegut dels lectors més joves de l’ Ara Estiu, el Kids, tornarà cada dia de la setmana -menys dilluns- amb nous reptes i diversions.

Cultura, oci, sèries...

A l’ Ara Estiu, la secció de Cultura agafa el seu format dels divendres, que acull les millors propostes d’oci del territori. A més, cada dia hi haurà una recomanació literària de la mà d’un personatge rellevant, que compartirà un llibre que l’hagi fascinat. Per la seva banda, els diumenges Mèdia farà un viatge a les interioritats del món de les sèries i explicarà l’èxit inesperat de ficcions que per poc no van néixer, com Friends o Buffy, la cazavampiros.

La contraportada serà cosa de Joan Callarissa i Bibiana Ballbè. A Calor digital, Callarissa entrevistarà 25 personatges que han conegut l’èxit a la xarxa. Hi passaran figures com Mikel Iturriaga, Soy una Pringada, Laura Pons o Paula Bonet. Els influencers s’alternaran amb els artistes i creadors, que explicaran les seves intimitats a Bibiana Ballbè.

Una setmana per celebrar l’arribada a la Lluna

Amb motiu del 50è aniversari de l’arribada de la humanitat a la Lluna, que va tenir lloc el 20 de juliol del 1969, l’ARA farà un gran desplegament per explicar l’impacte d’aquesta fita. Les celebracions començaran el dissabte 13 de juliol a la secció de Ciència, on s’explicarà com es va aplicar la tecnologia militar a la cursa espacial. Un dia després, el 14 de juliol, l’ Ara Diumenge explorarà les implicacions tant geopolítiques com científiques de la nova cursa espacial que enfronta la Xina i els EUA, així com les iniciatives privades per conquerir l’espai.

A partir del dilluns 15 de juliol i fins al dissabte 20 de juliol, la fascinació per la Lluna s’instal·la a l’ Ara Estiu, en concret a la secció d’Estils. Cada dia els lectors podran conèixer una nova història relacionada amb la missió Apol·lo XI, com el testimoni de cinc supervivents que hi van participar i la museïtzació de la sala de control. També es descobriran quines de les innovacions de les quals avui gaudim no haurien sigut possible sense el programa Apol·lo. I, finalment, recollirem el testimoni de personalitats diverses per saber com van viure l’arribada dels humans a la Lluna.