La Xina censura l'estrena de l'última temporada de 'Joc de trons'

Es van tallar sis minuts de metratge perquè hi apareixien escenes de sexe i violència

Els espectadors xinesos no van tenir l'oportunitat de veure l'estrena de l'última temporada de 'Joc de trons' íntegrament: la plataforma Tencent, que té els drets d'emissió de la sèrie nord-americana al país asiàtic, va retallar sis minuts del capítol perquè hi apareixien escenes de sexe, prostitució, llenguatge obscè i violència.

Qui queda en joc?

Tencent és l'única opció legal que tenen els espectadors xinesos per veure 'Joc de trons', ja que la HBO encara no està en funcionament a la Xina. Segons la CNN, diversos usuaris s'han queixat a través d'internet –principalment, a la xarxa social xinesa Weibo– del servei de la companyia i, fins i tot, s'ha plantejat la possibilitat de demandar-la. El mitjà nord-americà indica que es desconeix si la censura procedeix de la mateixa empresa o del govern xinés. 

Entre les escenes que els xinesos no han pogut veure hi ha el moment en què el personatge de Bronn apareix al llit amb tres prostitutes o quan Theon Greyjoy rescata la seva germana Yara, que havia estat capturada pel seu tiet Euron.