Mèdia 10/03/2011

Les emissions de TV3 al País Valencià divideixen el Tribunal Superior de Justícia

Dos dels cinc magistrats que tractaven el cas han emès un vot particular per oposar-se a la sentència

Redacció
1 min
Una estelada en un dels repetidors de TV3 d'ACPV tancats / EFE

ValènciaEl Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha emès avui una nova sentència sobre l'emissió de TV3 al seu territori. La resolució ha provocat una divisió entre els membres del tribunal, ja que dos d'ells han emès un vot particular, en contra del què dicta el text. “Això suposa una fractura en el si del TJC respecte la interpretació i valoració jurídica que es fa dels fets”, segons un comunicat d'Acció Cultural del País Valencià.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sentència dictada és en contra dels repetidors pels quals s'emetia TV3, propietat de la Fundació Ramon Muntaner juntament amb ACPV, i demana el pagament d'una sanció de 100.000 euros i el tancament dels repetidors de Llosa de Ranes i Alginet.

A diferència d'anteriors sentències, en aquest cas el tribunal, format per cinc magistrats, s'ha pronunciat de manera contradictòria. Tres magistrats, entre ells el president, mantenen la posició favorable a l'administració i consideren correctes aquestes sancions. Però els altres dos magistrats s'hi han oposat mitjançant vot particular i manifesten que aquestes sancions haurien de ser nul·les.

La Fundació Ramon Muntaner, que ja comptava amb obtenir un resultat negatiu al TSJ, recorrerà aquesta sentència davant el Tribunal Suprem, de la mateixa manera que ACPV ja ho va fer en el seu cas l’any 2008. Ara bé, el contingut del vot particular i el fet que estigui formulat per dos magistrats afavoreix notablement l’argumentació en favor de les emissions de TV3. Els que han emès vot particular creuen que els fets no estan tipificats, que no està determinada la competència de la Generalitat Valenciana i que la sanció imposada és desproporcionada i arbitrària.

stats