Pareu màquines 12/03/2024

La barra de l’‘Abc’ parlant de la politització del dolor

2 min

Greu atac de banyes entre la caverna perquè a l’acte central d’homenatge a les víctimes de l’11-M hi havia el rei i Pedro Sánchez, però no Feijóo. La Vanguardia mostra en portada l’estampa del cap d’estat i el president del govern espanyol costat per costat, però a les primeres pàgines d’El Mundo, l’Abc o La Razón han evitat posar la imatge. L’Abc firma un editorial que haurien d’haver escrit en vers, perquè és tot un poema. Es titula “La politització del dolor” i, esclar, acusen Sánchez de mil i una malvestats. El diari parla de manera ben sentida de l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), a qui atorga com sol ser habitual autoritat màxima i única sobre el tema. Però fem un cop d’ull a les cinc últimes persones que han assumit la presidència de l’entitat: hi ha la filla d’un president franquista de la Diputació de Guipúscoa, un policia nacional, un guàrdia civil, una candidata al Senat pel PP (entre altres múltiples càrrecs) i un diputat de Vox. Sense menystenir el seu dolor per les pèrdues patides per tots, és prou obvi que l’entitat carrega cap a una banda, i no és precisament l’esquerra. “L’acte només hauria de pertànyer a les víctimes”, diu el text. Però es refereixen només a l’AVT, perquè altres familiars d’assassinats acaben sent vilipendiats en sessió contínua. ¿O és que creuen que hem oblidat ja Pilar Manjón, víctima precisament de l’11-M, i la campanya hostil que va rebre per part dels altaveus mediàtics del PP?

Un home participant en l’homenatge a les víctimes de l’atemptat de l’11-M a Atocha en el vintè aniversari de la tragèdia.

Fer un editorial sobre la instrumentalització del dolor com si l’AVT no hagués assumit una postura directament partidista només s’explica des del cinisme de qui sap que té captiu el seu lectorat en una Matrix molt concreta. Concretament, en una realitat virtual on Pedro Sánchez és el amigo de los terroristas, tot i que el seu partit va ser també freqüent objectiu d’ETA.

stats