La cadena britànica ITV prohibeix els equips de guionistes exclusivament masculins

La responsable de comèdia del canal vol incentivar la contractació de dones guionistes 

ITV, la cadena britànica responsable de 'Downton Abbey', ha decidit no encarregar més projectes de comèdia que tinguin equips de guionistes només formats per homes.  Saskia Schuster, responsable de comèdia del canal, va explicar dilluns al Diverse Festival que la iniciativa neix després que s'adonés que "una horrorosa quantitat dels programes de comèdia de la cadena estaven fets només per guionistes homes". A la trobada, la directiva va relatar que l'any passat, quan revisava la paritat de gènere dels guions de 'sitcoms' que rebia, va detectar que per cada guió escrit per una dona en rebia cinc d'escrits per homes.

Després de detectar aquesta anomalia i parlar amb productors, guionistes i intèrprets, Schuster va canviar els termes de contractació de projectes. "No aprovaré res que tingui un equip de guionistes exclusivament masculí", assegura, i afegeix que hi ha una "absència significativa de sèries o programes escrits per dones o amb dones als seus equips". 

A més, Schuster ha posat en marxa una iniciativa anomenada Comedy 50:50 amb la qual vol incentivar la feina de dones guionistes, professionals que moltes vegades tenen dificultats per trobar productors que "entenguin la seva veu" i desenvolupin els seus projectes en tot el seu potencial, segons explica la directiva. La directiva assegura que, sovint, les dones han de competir amb homes que, com que han tingut més oportunitats de treballar, tenen currículums amb més títols televisius. 

Schuster assegura, a més, que quan hi ha una dona guionista en un equip pràcticament exclusivament masculí tenen problemes per ser preses en consideració. En paral·lel a aquesta iniciativa, Schuster organitza esdeveniments en què obliga els seus productors a parlar, almenys, amb tres dones guionistes. 

Més continguts de