Guardons
Mèdia 01/02/2024

'Tot Costa' de Catalunya Ràdio i les transmissions esportives de RAC1, premis Ràdio Associació

El palmarès d'aquesta edició s'ha fet pensant més en col·lectius que en talents individuals

ARA
1 min
Jordi Costa i Sònia Gelmà, de Catalunya Ràdio, i Joan Maria Pou, de RAC1

BarcelonaEnguany és el centenari de la ràdio i el jurat dels Premis Ràdio Associació ha volgut emetre un veredicte en clau col·lectiva. Això explica, per exemple, que el premi a millor programa de ràdio se l’hagin endut, ex aequo, el Tot Costa de Catalunya Ràdio i les transmissions esportives de RAC1. Segons explica l’entitat, “s’ha decidit prioritzar les categories específicament radiofòniques i deixar sense destinatari algun dels premis fora de concurs per poder fer un homenatge general a tots els professionals que han portat la ràdio en català a l’excel·lència actual”. És per això que aquest 2024 no es lliurarà guardó a l’excel·lència o al millor professional.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Sí que hi ha mencions d’honor, que en aquesta ocasió reconeixen la tasca de Carles Pérez, locutor i guionista històric de Catalunya Ràdio, Josep Genescà, fundador i director de Ràdio Puig-reig, i Carles Godó Vallbé, responsable del sistema informàtic d’àudio i veu institucional de RAC1. I també premi a la inclusió (per a D’on ets tu, de Ràdio 4, centrat en la vida quotidiana de catalans d’origen divers), al millor programa de ràdio local (El dominical, de Ràdio Arenys, un dels més longeus del país) i a la innovació (per al pòdcast La ronda perversa, de Radiofònics, que entrevista famosos a partir de jocs lingüístics).

El jurat d’aquesta edició número 24 estava format per Carles Solà, Joan Manuel Tresserras, Imma Tubella, Assumpció Maresma i Jordi Margarit, que han garbellat 73 candidatures a l’hora de confegir el veredicte.

stats