Pareu màquines 18/04/2021

Diaris monàrquics que s’obliden de la Copa del Rei

2 min
Disponible en:

No estic d’acord amb les veus que critiquen la cobertura de les eleccions madrilenyes per part de la premsa catalana. L’afectació que tenen en la política d’àmbit estatal és (lamentablement) innegable. I, fins a nova ordre, la pertinença de Catalunya a Espanya fa que aquí interessi si Sánchez comença el seu declivi, si el pla (pseudo)centrista de Casado fracassa i el PP se’n va més a la dreta o si es consuma el trasllat del vot incendiari de Ciutadans a Vox. Ara bé, i simètricament, se suposa que la premsa que en diem de Madrid ho és d’Espanya. És a dir, que el seu marc mental va del cap de Gata al de Finisterre, més Canàries, Balears i l'illa Perejil. Però la victòria contundent del Barça a la Copa del Rei ocupava només espais molt menors a les portades d’El País i El Mundo i cap espai en absolut a la de l’Abc (que opta per l’enterrament anglès i el canvi de poder cubà; fixa't quins patriotes) ni encara més sorprenentment a la de La Razón, que inclou cinc temes.

Portada 'El País'.

Diaris monàrquics fins al moll de l’os s’obliden de donar aire a la copa que, pa i circ, serveix per fer propaganda de la institució en la plebs. I que estiguin en plena campanya madrilenya no explica aquesta jivarització: estic convençut que si l’equip vencedor hagués sigut el Reial Madrid, l’Atlètic de Madrid o àdhuc el Rayo Vallecano, el portadista hauria trobat la solució per fer lluir el tema amb uns quants centímetres quadrats més que no pas els gasius frisos d’aquest diumenge. Què carai: o el Valladolid. Vaja, qualsevol equip menys el Barça o l’Athletic. A més, des del punt de vista fotogràfic hi havia estampes boniques, mereixedores d’aparèixer en una mida no lil·liputenca.

Però bé, també es pot veure el got mig ple. Per una vegada no han obert amb la molt cansada cançoneta dels xiulets al rei.

stats