Mèdia 29/09/2013

Dos blogs de l'ARA, entre els guanyadors dels Premis Blogs

Albert Castellví Roca
2 min

BarcelonaEls blogs que Albert Cuesta i Diego Lázaro tenen a la web de l'ARA són dos dels guanyadors dels sisens Premis Blogs Catalunya, que es van lliurar ahir al vespre al Teatre Auditori de Granollers, en l'acte que va servir per posar el punt final a l'edició d'enguany de la Catosfera. El jurat d'aquests guardons, que atorga l'entitat Stic.cat, va reconèixer el blog de Cuesta (www.ara.cat/opinio/firmes/albert_cuesta) com el millor en la categoria professional de l'àmbit de les noves tecnologies. La pàgina recull tots els articles que l'analista publica a l'ARA, l'Ara.cat i el suplement Emprenem .

Per la seva banda, Temps pel temps (Ciencia.ara.cat/tempspeltemps), escrit per Lázaro, va guanyar en la categoria professional d'universitats, recerca i ciència. En el seu blog, el geògraf i màster en climatologia aplicada parla sobre tot tipus de temes relacionats amb la meteorologia, amb especial atenció als fenòmens que tenen lloc a Catalunya i amb l'objectiu de resoldre els dubtes sobre la matèria que li plantegen els lectors.

Els Premis Blogs Catalunya reconeixen cada any els millors blogs escrits en català de 15 temàtiques diferents -que van des de la política fins a l'esport, la gastronomia o el medi ambient- i dividits també en tres categories: personal, professional i corporatiu. En total, ahir es van lliurar 31 guardons, als quals optaven encara sis blogs més de l'ARA que havien entrat a la llista de finalistes, elaborada a partir d'una votació popular.

Entre els guanyadors hi ha també, per exemple, Global Voices Catalunya -que recopila i tradueix al català informacions publicades en mitjans de tot el món-, Sèries en blog -que recull l'actualitat sobre sèries televisives a través del portal de TV3- i Vocabulària -un espai de resolució de dubtes lingüístics elaborat per la UB.

Pel que fa al premi especial del jurat, va anar a parar a mans de l'Amical Wikimedia, l'entitat que gestiona la Viquipèdia catalana i que aquest any ha aconseguit ser reconeguda internacionalment.

Amb el lliurament d'aquests guardons es va tancar la sisena edició de la Catosfera, que va tenir com a protagonistes els catalans que treballen a les grans empreses d'internet. Ahir durant tot el matí, sis d'aquests professionals van participar en diverses taules rodones en què van donar el seu punt de vista sobre el present i el futur del sector. La trobada, però, encara tindrà un epíleg al llarg dels pròxims dies a través de quatre sessions de formació gratuïtes pensades per als professionals que volen millorar les seves capacitats comunicatives.

stats