Recull de premsa
Mèdia 17/05/2011

"No hi ha rescat pel director de l'FMI", a la portada de 'The Independent'

Amb més o menys duresa, la premsa mundial mostra el declivi polític i social de l'encara director de l'FMI, Dominique Strauss-Kahn

Redacció
2 min
The Independent, 17 de maig

BacelonaLes portades de la premsa internacional, especialment la francesa, centren el protagonisme en la caiguda en picat de Dominique Strauss-Kahn, l'endemà que la jutgessa novaiorquesa que porta el cas de l'acusació per delicte sexual dictaminés presó preventiva per a l'encara director de l'FMI.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El declivi de la figura de DSK, tant en l'esfera política com en la social, centra els titulars de la majoria de rotatius francòfons.

La Dépêche du Midi i Le Dauphiné presenten un dels titulars més directes i diuen “Descens a l'infern”. Le Figaro, un dels rotatius més afins a l'UMP de Nicolas Sarkozy, titula “A la presó” i afegeix, amb imperatiu, que DSK ha d'abandonar l'FMI i ha de renunciar a l'elecció presidencial.

Le Progrès diu “A presó”, Aujourd'hui en France i Libération “K.O”, Ouest France “Strauss-Kahn, detingut” i Les Echos “Acusat 1225782”.

Des d'un punt de vista melancòlic pel que va significar la figura del director de l'FMI, La Croix presenta una anàlisi de la trajectòria de DSK i titula “Strauss-Kahn, una carrera brillant, una personalitat polifacètica”.

Le Monde analitza l'escenari econòmic i polític post-DSK i titula “Un sisme per a l'euro, l'FMI i l'esquerra”. En la mateixa línia, La Tribune diu “Després de DSK: el nou acord” i apunta que, per una banda, en el si de l'FMI, els països emergents podrien treure partit de la vacant de poder per posar-hi un dels seus a la direcció i, per l'altra, Martine Aubry, secretària primera del PS francès, reuneix els barons socialistes en la batalla entre els hereus reformistes de DSK.

stats