COMUNICACIÓ
Mèdia 17/11/2011

5 maneres de seguir la nit electoral amb l'Ara.cat

El diari explicarà minut a minut els resultats del 20-N i les reaccions que generin pel web, el mòbil i les xarxes socials

Ara
2 min
Eleccions 20-N

BarcelonaL'Ara.cat està preparant un gran dispositiu per seguir la nit electoral d'aquest diumenge. Més de mig centenar de professionals entre periodistes, grafistes, fotògrafs i programadors web treballaran diumenge per servir al minut els resultats de les eleccions generals. Al llarg del dia, el diari farà un seguiment especial de la jornada electoral i dels avenços de participació. A les vuit del vespre, quan tanquin els col·legis electorals, l'Ara.cat oferirà els sondejos que hauran difós les televisions, una primera estimació dels resultats reals que aniran arribant al llarg de la nit.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Us proposem 5 maneres de segui la nit electoral amb l'Ara.cat.

1. Titulars i resultats, a un cop d'ull

Una portada especial reorganitzarà els continguts per entendre què està passant minut a minut a un cop d'ull, amb les dades i els titulars de la nit. Des de les seus dels partits catalans, des del carrer Ferraz i el carrer Gènova de Madrid –seus del PSOE i el PP–, i des de la redacció interpretant les dades. Els resultats i les reaccions que generin explicats al moment a la portada de l'Ara.cat i a l'especial Eleccions 20-N.

Un gràfic dibuixarà la composició del Congrés dels Diputats en temps real a mesura que avanci l'escrutini. Els resultats a Catalunya també tindran un gràfic especial destacat a la portada.

2. Totes les dades: gràfiques i mapes en una pàgina especial

Els qui vulguin aprofundir i no perdre's cap detall estadístic podran accedir a una secció especial amb tots els resultats: la nova composició del Congrés i del Senat, l'evolució del nombre de diputats per cada partit des dels primers comicis, i els mapes dels Països Catalans, Catalunya i Espanya per colors per veure quina força s'ha imposat a cada territori.

3. Resultats, municipi a municipi

A banda de les dades globals i dels mapes per territori i circumscripció, l'Ara.cat oferirà els resultats municipi a municipi. Un cercador i un llistat permetran accedir als resultats de cada localitat dels Països Catalans.

4. Al moment, pel Twitter i el Facebook

Des del seu naixement, l'ARA ha apostat per les xarxes socials per arribar més ràpid que mai als lectors. El Twitter del @diariARA i d'@ARApolitica aniran explicant tot el que passi en titulars de 140 caràcters. Els reporters desplaçats a les seus electorals no es perdran cap detall. El Facebook de l'ARA també serà molt actiu per reforçar la interacció amb els lectors.

5. També des del mòbil

Tots els continguts de l'especial electoral de l'Ara.cat també seran accessibles des del telèfon mòbil. Es podran seguir els gràfics en temps real entrant directament a http://m.ara.cat o des de les aplicacions per a iPhone i Android.

stats