Mèdia 20/02/2018

Grup Zeta formalitza l'ERO d''El Periódico', que preveu 177 acomiadaments

La xifra supera la ràtio del 45% de la plantilla que s'havia anunciat inicialment

Ara
1 min
Els treballadors s'han concentrar davant de la seu del diari

BarcelonaEl Grup Zeta ha formalitzat l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que planteja acomiadar 177 treballadors d''El Periódico de Catalunya'. La xifra representa més del 45% de la plantilla, que era la previsió que s'havia anunciat inicialment. Amb l'ERO, l'empresa redueix el 46% de la massa salarial dels 383 treballadors de les àrees de redacció, administració, sistemes, publicitat i logística del diari.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons el comitè d'empresa d''El Periódico', "l'empresa ha preferit posar en marxa el compte enrere per a l'ERO en comptes d'obrir una treva fins a principis de març per seguir negociant i buscar voluntaris disposats a deixar la companyia, tal com s'havia preacordat divendres passat en base a una proposta de la direcció".

Si no es reprenen unes negociacions que la plantilla dona per trencades, l'empresa acomiadarà 85 treballadors de redacció, 55 de sistemes informàtics i administració, 19 de publicitat i 18 de logística.

Aquesta tarda s'ha reunit l'assemblea general de tots els treballadors de Barcelona i Madrid per decidir les mobilitzacions que es duran a terme contra l'ERO i s'ha fet una concentració davant de la seu del diari.

stats