Mèdia 01/07/2016

Onda Cero confirma el fitxatge de José Ramón de la Morena

El periodista es va acomiadar d''El larguero' de la SER aquest dijous després de presentar-lo durant 27 anys

Albert Castellví
2 min
José Ramón de la Morena

Barcelona"He tingut molta sort de tenir companys com vosaltres. I he tingut molta sort de tenir-te a tu, que ets aquí. Fins sempre". Amb aquestes paraules dirigides als seus companys i a l'audiència, José Ramón de la Morena posava aquest dijous a la nit el punt final a 35 anys de carrera professional a la cadena SER, 27 dels quals al capdavant del programa d'esports 'El larguero', líder de les nits radiofòniques a Espanya des del 1995, de manera ininterrompuda. Precisament aquest dijous, l'EGM va atorgar al programa 915.000 oients, més del doble del seu principal rival, 'El partido de las 12' de la Cope, que en té 472.000.

De la Morena va marxar de la cadena que l'ha acollit durant 35 anys amb bones paraules. "Els millors moments els he passat a la SER. Tot ho dec a la SER i als meus companys", va assegurar el periodista, i va deixar clar també que "mai" havia "discutit" amb Vicente Jiménez, el director de l'emissora. "Me'n vaig en pau", va afirmar, i va justificar la seva decisió de fitxar per Onda Cero perquè era "una oportunitat de millora", especialment per als membres del seu equip, la major part dels quals el seguiran acompanyant en el nou projecte.

Aquest divendres al matí, poques hores després de De la Morena s'acomiadés formalment dels oients d''El larguero', Onda Cero ha fet oficial el seu fitxatge, que es donava per fet des de feia moltes setmanes però que cap de les dues parts no havia anunciat públicament. El seu nou espai, que s'estrenarà coincidint amb l'inici de la nova temporada, es dirà 'El transistor', i té l'objectiu de "conformar un equip líder a la ràdio espanyola".

"Vull seguir aprenent coses de cadascun dels professionals d'aquesta casa. Tot el que he aconseguit en aquesta professió ha estat sempre gràcies a l'equip que m'ha envoltat, i crec que aquí en formarem un de molt bo", assegura De la Morena, que està convençut que té "el millor equip per intentar entretenir cada nit" els oients de l'emissora d'Atresmedia. Actualment, l'espai d'esports nocturn d'aquesta emissora, 'Al primer toque', ocupa el tercer lloc de la seva franja a Espanya, amb 194.000 oients.

Precisament, el primer presentador d'aquest espai, Manu Carreño, serà l'encarregat de cobrir la baixa de José Ramón de la Morena a les nits de la SER.

stats