DOCUMENTAL
Mèdia 23/01/2018

Josep Cuní mostra a Cuatro ‘La América de Trump’

El periodista ha recorregut cinc estats dels EUA a la recerca de votants del polèmic president

à.g.
2 min
El periodista Josep Cuní durant una de les entrevistes recollides al programa.

BarcelonaExcessiu, groller, impulsiu, provocador... El president Trump genera al·lèrgies evidents a Europa, però ¿qui són els votants que l’han encimbellat a la posició de més poder al planeta? Josep Cuní vol respondre a aquest interrogant amb el documental La América de Trump, que s’estrena avui a les 22.45 h a Cuatro.

Inscriu-te a la newsletter series Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El veterà periodista ha recorregut cinc estats a la recerca de persones que prestin el seu suport al polèmic polític. Des de petits empresaris fins a immigrans hispans, passant per líders religiosos locals, tots ells expliquen les seves motivacions per votar el republicà i també si, un any després de la investidura i a la vista de la seva gestió, mantenen l’entusiasme per Trump.

La América de Trump és un viatge al cor de l’Amèrica profunda que, sense dubtes ni fissures, va optar per l’actual president”, explica Cuní. “Es tracta de comprendre les raons dels nord-americans que li van donar suport. Un any després de la victòria del republicà volíem conèixer les seves reflexions, el seu entusiasme, els seus recels, o els desenganys. I, sobretot, la resposta a una pregunta molt simple: ¿tornarien a votar-lo?”

Els estats del periple de Cuní són Texas, Florida, Virgínia de l’Oest, Wyoming i Tennessee. En tots ells Trump va aconseguir una victòria clara, amb més del 60% dels vots. “A cada lloc vam trobar respostes molt dispars per justificar el suport a Trump, però totes les entrevistes en conjunt aporten una idea molt clara dels valors que van veure en aquest home per escollir-lo president”, afegeix Cuní.

Aquest documental suposa el retorn de Cuní com a conductor d’un programa des que va deixar de presentar el seu espai 8 al dia, a 8TV, a finals de la passada temporada (tot i que el periodista havia participat des d’aleshores en diverses tertúlies de televisió).

stats