Mèdia 09/05/2012

L'autor de la foto de la portada de 'La Razón' denuncia "manipulació" i es planteja accions legals

Emilio Morenatti es lamenta que han substituït les fotos de banquers de la imatge original per estudiants i considera que "infringeix el contracte" amb l'agència per a la que treballa

Dani Sánchez Ugart
1 min
Comparativa de la imatge de la Razón i l'original / FACEBOOK

BarcelonaEmilio Morenatti, fotògraf d'Associated Press i autor de la imatge que il·lustra la polèmica portada de 'La Razón' d'aquest dimecres en què es titlla els sindicalistes i 'indignats' de "mals estudiant" i que ha aixecat polèmica a les xarxes, ha denunciat a través del seu perfil de Twitter i de Facebook la "manipulació" que ha fet el diari de la instantània.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El fotògraf ha confirmat a l'ARA que "imagina que emprendran mesures" per considerar que l'edició de la fotografia "infrigeix el contracte amb Associated Press i vulnera la seva política".

Morenatti ha combinat la fotografia original i la portada "manipulada" i es pot veure com en la primera hi apareixen imatges de banquers amb el missatge "Vota".

El fotògraf acusa el diari de manipular la foto "per raons polítiques" i es lamenta a Facebook que "això és el que fan alguns 'periòdics' amb les nostres fotos. Jutgin vostès mateixos", demana als seus amics a la xarxa social.

stats