Mèdia 19/01/2012

L'FBI bloqueja la web de descàrregues Megaupload

L'operació forma part de l'ofensiva contra la pirateria iniciada als EUA i coincideix amb la preparació de la SOPA, la llei que vol prohibir i perseguir les descàrregues

Ara
1 min

BarcelonaL'ofensiva nord-americana contra les webs de descàrregues va a més. La policia federal, FBI, ha intervingut l'empresa propietària de la web d'intercanvi d'arxius Megaupload, utilitzada per veure pel·lícules. Ho ha anunciat a Twitter l'agència Associated Press, que citava fonts dels treballadors de la firma.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més, s'haurien detingut alguns càrrecs de l'empresa. Tant Megaupload com la web Megavideo (de l'estil de YouTube), totes dues de la mateixa companyia, estan inaccessibles.

El diari The Wall Street Journal especifica que aquesta operació forma part d'una investigació policial contra diverses webs acusades de pirateria.

L'operació s'ha fet l'endemà de la vaga de diverses webs contra la llei Stop Online Piracy Act (SOPA), el projecte de llei antipirateria dels EUA.

Megaupload, en funcionament des de 2005, és una de les webs d'intercanvi d'arxius més importants del món. La seva funció és, o era, pujar arxius que els usuaris poden descarregar-se al seu ordinador.

La reacció a la xarxa en conèixer-se la notícia ha convertit #megaupload en TT mundial número 1 a Twitter, amb dades de les nou del vespre (hora catalana).

stats