Publicitat
Publicitat

Audiències

Entre TV3 i La Sexta van sumar el 72% de 'share'

El Madrid-Barça de dissabte va ser el segon clàssic més vist de la història

Va superar els 11 milions d'espectadors a Espanya, i es va apropar als 2.300.000 a Catalunya

Un total d'11.123.000 persones van seguir dissabte el partit de Lliga entre el Reial Madrid i el Futbol Club Barcelona en alguna de les cinc cadenes que l'oferien a l'Estat. Això suposa una quota de pantalla del 62% i converteix l'enfrontament en el segon clàssic més vist de la història, superat només per la tornada dels setzens de final de la Copa del Rei de la temporada 1996-1997, disputat també al Bernabéu i que va reunir 11,7 milions d'espectadors (un 49,1% de share) davant la pantalla d'Antena 3. En aquell partit, el resultat final també va ser d'empat a 1, que va ser suficient perquè els blaugranes eliminessin el Madrid d'una competició que acabarien guanyant.

A Catalunya, la xifra d'audiència d'aquest dissabte va ser encara més elevada, ja que els 2.291.000 espectadors que van sumar entre TV3 i La Sexta suposen el 72,2% de la quota de pantalla. De fet, Catalunya va ser la zona de l'Estat en què el partit va aconseguir un seguiment més elevat. La transmissió de TV3 va enganxar 1.536.000 persones (48,4% de share) de mitjana, tot i que al tram final de l'enfrontament va pujar encara més, i de fet el breu espai de quatre minuts durant els quals es va mantenir la connexió amb el camp un cop ja acabat el partit va arribar al 51% de quota i es va convertir en l'emissió més vista del dia. La Sexta va aportar-hi 755.000 seguidors més, i va aconseguir un 23,8% de quota.

Al conjunt de l'Estat, La Sexta va liderar clarament la franja amb 8.806.000 espectadors i un 49,1% de share, unes dades que converteixen el partit en l'emissió més vista en tota la història de la cadena. La diferència amb el segon programa més vist del dia, el Telediario 1, és enorme. L'informatiu de TVE va sumar 2.548.000 seguidors i un 19,9% de quota.

Tot i l'espectacularitat de les xifres del partit de dissabte, la previsió és que continuïn augmentant en els tres propers enfrontaments entre tots dos equips. S'espera que el més vist dels quatre, si més no arreu del món, sigui l'últim, la tornada de la semifinal de la Lliga de Campions, que es disputarà al Camp Nou el 3 de maig.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT