Publicitat
Publicitat

GUARDONS TELEVISIUS

'Òpera en texans' i 'Polseres vermelles', entre els premiats pels espectadors

La pública domina els Zapping

TVC i TVE, amb tres guardons cadascuna, han estat les triomfadores dels premis Zapping. Els espectadors han reconegut espais revelació, com Òpera en texans, i altres de consolidats, com el Telediario 1.

La televisió pública va sortir reforçada de la gala dels premis Zapping, que va tenir lloc ahir al Palau de Congressos de Catalunya. TVC i TVE, amb tres premis cadascuna, van copar més de la meitat de les categories televisives dels guardons que atorga Telespectadors Associats de Catalunya (TAC) a partir de la votació popular dels espectadors -que proposen els finalistes- i de l'opinió d'un jurat encapçalat pel president de l'entitat, Josep Maria Guerra.

El programa del 33 Òpera en texans va posar la cirereta a dues temporades carregades d'elogis coronant-se com el millor programa cultural del 2011, en què competia amb l'espai de Cuatro El líder de la manada i el programa de TVE Un país para comérselo . El programa que condueix Ramon Gener, estrenat a l'octubre, està a punt de tancar la segona temporada sense que estigui clar encara si n'hi haurà més.

En la categoria de sèries, el guardó va recaure en Polseres vermelles , que a principis de l'any passat va convertir-se en la gran revelació de la temporada i que la productora de Steven Spielberg ha adquirit per fer-ne una nova versió per als Estats Units. La sèrie d'Albert Espinosa, els nous capítols de la qual s'esperen per al 2013, va imposar-se a la producció d'Antena 3 Gran Hotel -un altre dels grans èxits del curs- i a Los misterios de Laura , de La 1. La tripleta de premis de TV3 la va completar el meteoròleg Tomàs Molina, considerat el millor presentador.

TVE, per la seva banda, va veure reconegut el seu Telediario 1 com a millor espai informatiu -per davant del Singulars , del 33, i l' Info K , del canal Super3-, alhora que l'actriu Ángela Molina s'emportava l'estatueta pel seu paper a la sèrie Gran reserva . A més, el jurat va reconèixer La 2 amb el Premi Especial TAC per la seva "àmplia i variada oferta en programes culturals", que conformen una "graella de veritable servei públic de qualitat".

Les cadenes privades van repartir-se la resta de premis, entre els quals destaquen el de millor actor per a Eduardo Noriega, pel seu paper a la clausurada sèrie de Telecinco Homicidios , i el de millor concurs per a Atrapa un millón , d'Antena 3, que ja havia estat reconegut també amb l'Ondas i el TP de Oro.

En aquesta 17a edició, els premis Zapping han inaugurat dues categories destinades als videojocs -en què s'han imposat Super Mario 3D Land i, en l'apartat infantil, Gerónimo Stilton - i dues més relacionades amb internet.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT