Premis

Alba Riera i Xapa la Ràdio, premiats a la tercera edició dels Premis Sonor

El certamen, impulsat per La Mira amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, es consolida com a referent en el món del pòdcast en català

Andreu Busquets Juliachs
2 min
Guanyadors premis Sonor 2024

BarcelonaL'Auditori 1899 de l'Spotify Camp Nou va acollir aquest dilluns la tercera edició dels Premis Sonor, en què es van premiar els onze millors pòdcasts de l'any d'entre més de 200 candidatures. El premi Sonor al millor podcaster va ser per a Alba Riera, presentadora de La Turra de 3Cat i Dentro de Ràdio Primavera Sound. Entre els altres guardons entregats destaquen el premi del públic, atorgat al pòdcast Xapa la Ràdio, un programa setmanal presentat per Pep Gascon, Marc Ventura i Mario Rodríguez, i el premi al millor pòdcast de ficció per Ui, si aixequés el cap.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Extrema Catalunya, que repassa l'evolució del fenomen de l'extrema dreta al país durant les últimes dècades, va ser reconegut amb el premi al millor pòdcast de no-ficció. Puja al puto robot, conduït per Ofèlia Carbonell i Oriol Estrada, va rebre el premi a millor pòdcast d'entreteniment.

Beines de Mielina es va endur el guardó a millor pòdcast publicitari, mentre que Pati de butaques va ser reconegut amb el premi Sonor al millor pòdcast conversacional. El premi Sonor al millor pòdcast d’innovació va anar a parar a El llindar, un pòdcast de Toni de la Torre produït per Catalunya Ràdio que és alhora una ficció dramàtica i una entrevista.

El jurat dels premis Sonor, a més, va atorgar tres premis més a proposta seva. El de millor realització i disseny sonor, que va ser per a Terra Cremada; el premi al millor guió, que es va endur l’equip d’El sedàs, i el de millor producció per a El mar. El mur, un treball d’investigació periodística del programa Solidaris de Catalunya Ràdio.

El jurat dels Premis Sonor 2024 ha estat format per Francesc Canosa, soci fundador de La Mira; Carles Pont, degà de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra; Marta Salicrú, directora de Ràdio Primavera Sound; Albert Murillo, de l’equip de pòdcast de Catalunya Ràdio i presentador de Generació digital; i Anna Petrus, directora artística del Docs Barcelona.

La gala, impulsada per La Mira amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, va estar conduïda per la directora de La Mira, Magda Gregori, i el presentador de L'última hora d'El matí de Catalunya Ràdio, Quim Morales.

stats