Mèdia 23/07/2021

Betevé acomiada nou treballadors i alerta d’un dèficit “enorme”

Segons el director del canal, la situació és “crítica” i caldran més mesures per garantir la sostenibilitat de la cadena

V.N. / À.G.
2 min
El pla de xoc suposa l'acomiadament de 9 dels 247 treballadors de la televisió

BarcelonaBetevé prescindirà de 9 persones de les 247 que formen la plantilla. El director de la televisió, Sergi Vicente, ho ha comunicat amb aquestes paraules: “Estem en una situació crítica. Hem activat un pla de xoc per garantir un projecte sostenible i competitiu per a Betevé”. L’estratègia que han engegat consisteix en reduir les despeses per tal d’equilibrar el saldo negatiu que fa anys que arrosseguen. La decisió parteix de la necessitat d’eixugar unes pèrdues “que no fan més que augmentar”, segons Vicente, que s’abaixarà un 5% el salari. 

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per tal d’evitar la fallida, l’Ajuntament de Barcelona ha fet aportacions extraordinàries a la cadena, a banda de les ordinàries, per valor de 10 milions d’euros el 2020 i els donarà un milió més aquest 2021. Però amb això no n'hi ha prou per revertir la mala situació econòmica de Betevé, i l’Ajuntament ja li ha advertit que no pot estar rescatant-los permanentment. Part de la situació s’explica pel fet que la justícia ha obligat a integrar com a plantilla un gruix de professionals que anteriorment prestava serveis a través de productores. Els treballadors, a més, estan aconseguint que s’equipari la seva retribució a la dels periodistes que treballen a l’Ajuntament, la qual cosa ha engreixat encara més les despeses de l’ens.

Arran d’això, del pressupost de què disposa Betevé, un 74% està destinat a despeses de personal i tan sols un 8,89% es dedica a la compra de programació. En termes absoluts, suposa una inversió en continguts d’1,6 milions d’euros davant dels 13,5 milions de sous dels treballadors. “Aquest 74% no ens deixa marge per fer televisió al nivell que necessitem i que se’ns exigeix”, afirma Vicente. L’activació d’aquest pla de xoc que suposa l’acomiadament de nou persones ha de servir per garantir la permanència de Betevé amb la mirada posada en “construir un projecte legítim, sostenible i competitiu”, assegura el director.

La plataforma Som Betevé ha emès un tuit, en nom dels treballadors del mitjà, en què expressa el seu rebuig a la mesura i titlla de “pèssima” la gestió de Vicente.

stats