Plataformes

Jessica Biel és una mestressa de casa assassina a 'Candy'

La nova sèrie de Disney+ se centra en un famós cas criminal dels Estats Units

3 min
Melanie Lynskey i Jessica Biel a 'Candy'

BarcelonaDarrerament, els assassinats reals s'han convertit en el principal aliment de les plataformes. Després del triomf de Dahmer a Netflix, Disney+ estrena demà una nova sèrie amb una mort brutal al seu centre: als anys 80, Candy Montgomery, una mestressa de casa de Texas, va ser acusada d'assassinar amb una destral la seva millor amiga, Betty Gore, després de tenir un afer amb el marit d'aquesta. Amb una perruca curta arrissada, Jessica Biel es transforma en la Candy, mentre que l'encarregada de donar vida a la víctima és Melanie Lynskey, que aquest any va ser nominada als Emmy per Yellowjackets.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Biel, que també exerceix de productora, assegura que quan li va arribar el projecte no coneixia la història, malgrat que és una gran aficionada al gènere del true crime. "Una vegada em vaig començar a endinsar en la història, em va començar a interessar molt el perquè i el com una dona molt normal –aparentment normal, un pilar de la seva comunitat, una bona mare, una bona dona i una persona agradable– acaba cometent un acte de violència tan boig", relatava l'actriu en una entrevista amb la revista Variety.

La intèrpret assegura que quan es va enfrontar al personatge va decidir que no volia donar-li vida com si fos una persona malvada per tal que els espectadors poguessin experimentar empatia cap a ella durant part de la història. "Crec que moltes coses que ella experimenta les ha viscut qualsevol persona, especialment les dones. La sensació que has de ser perfecta tota l'estona, que has de tenir un determinat aspecte, que has de ser la mare més divertida i bona, la millor esposa i l'amfitriona ideal", argumenta.

Un dels moments culminants de Candy és l'escena en què els espectadors assisteixen a la mort de la Betty, que es va rodar en dos dies i que, finalment, va ser condensada. Tant Biel com Lynskey van passar mesos assajant la baralla i aprenent a utilitzar la destral, un entrenament que els va permetre rodar l'escena –amb ajuda de dobles– sense acabar ferides.

Una història, dues sèries

Darrere de Candy hi ha Robyn Veith i Nick Antosca, que ja van tractar un altre cas criminal real amb The act, una minisèrie sobre una noia que va patir síndrome de Munchausen per poders, una forma de maltractament infantil en què el cuidador d'un infant s'inventa símptomes falsos o en provoca de reals perquè el nen cregui que està malalt. La tardor del 2019, just després d'acabar aquesta minisèrie, la parella va començar a treballar en el guió de Candy, una història que creien que els podia servir per parlar sobre la ràbia femenina. "Hi havia alguna cosa en la història, en la qual veiem una dona a les deu del matí amb una ràbia explosiva, que ens semblava connectada amb el moment del Me Too", detallen.

El cas de Montgomery va fascinar l'opinió pública nord-americana i potser per això Candy no és l'única sèrie que tractarà la truculenta història. HBO Max té previst estrenar el 2023 Love and death, minisèrie escrita per David E. Kelly en la qual Elizabeth Olsen interpretarà la coneguda com l'assassina de la destral. La coincidència, però, no preocupa els creadors de Candy. "Estic molt emocionada. Aquesta història es pot explicar de 100 formes diferents. A mi m'agrada molt tenir diferents perspectives, així que tinc ganes de veure què faran amb el cas. Nosaltres ja estàvem a mig projecte i teníem una visió de com volíem explicar la història i això és el que vam fer", afegeix Veith.

stats