Mèdia Sèries 12/04/2022

Movistar+ fa marxa enrere i no rodarà la sèrie sobre la Guerra Civil de Sorogoyen

Fonts externes a la cadena assenyalen que la decisió s'ha pres per "motivacions polítiques", segons 'Vertele'

2 min
Rodrigo Sorogoyen

BarcelonaMovistar+ l'havia anunciat el març del 2021, però finalment la sèrie de Rodrigo Sorogoyen sobre la Guerra Civil no es farà realitat. Segons avança en una exclusiva el portal Vertele, la companyia ha decidit fer marxa enrere i cancel·lar el projecte abans d'iniciar el rodatge. La sèrie s'havia de rodar aquest 2022 i l'havien escrita, a més de Sorogoyen, Isabel Peña i Eduardo Villanueva, col·laboradors habituals del director.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Vertele detalla que Movistar+ ha confirmat que no farà la sèrie, però no dona explicacions sobre els motius que l'han portat a prendre aquesta decisió. El mitjà detalla que fonts externes a la plataforma indiquen que al darrere de la cancel·lació hi hauria "motivacions polítiques". Quan es va anunciar el projecte, Domingo Corral, director de producció original de Movistar+, va assegurar que des de la plataforma estaven convençuts que havia arribat el moment d'abordar el conflicte, que consideraven "un dels moments més definitoris de la nostra història recent".

En els últims mesos la plataforma ha estat envoltada de polèmica després que diferents col·laboradors l'hagin acusat de censurar continguts. Un dels que van ser més explícits va ser Bob Pop, que quan va recollir el premi Ondas per la sèrie Maricón perdido va denunciar que Movistar+ havia decidit prescindir d'ell com a col·laborador de Late motiv “perquè els resultava incòmode”. Posteriorment, l'humorista Quequé i la publicació El Mundo Today van fer públic que durant el temps que van treballar per a la plataforma amb el programa Locomundo rebien pressions constants per modificar els seus continguts. Quequé, que va ser el presentador de l'espai, va explicar que les negociacions setmanals del guió amb Movistar+ eren "esgotadores".

Pel que fa als continguts de ficció, no és la primera vegada que la plataforma atura els plans per desenvolupar una sèrie o la continuació d'alguna ficció ja estrenada. No fa gaire ho va fer amb Reyes de la noche, una sèrie que va cancel·lar quan ja es trobava preparant-se per rodar la segona temporada. La ficció, protagonitzada per Javier Gutiérrez i Miki Esparbé, reproduïa, tot i que amb noms inventats, la guerra radiofònica entre José Ramón de la Morena i el totpoderós José María García.

Rodrigo Sorogoyen i Isabel Peña van ser els artífexs d'una de les sèries de més èxits de Movistar+, Antidisturbios, que retratava les interioritats i les foscors d'un grup de policies antidisturbis i que incloïa petites referències a l'1-O. Arran de l'èxit de crítica, es va rumorejar que la sèrie protagonitzada per Vicky Luengo tindria continuïtat, però finalment Movistar+ la va aturar.

stats