Mèdia 20/11/2021

Quequé i 'El Mundo Today' se sumen a les acusacions de censura contra Movistar+

Bop Pop va denunciar als Ondas que la companyia l'havia acomiadat perquè era massa "incòmode"

2 min
Quequé era el presentador de 'Locomundo'

BarcelonaMovistar+ ha viscut una setmana complicada després que diferents còmics que han col·laborat amb alguns dels seus programes hagin acusat la plataforma de censurar continguts. Els últims a denunciar les pràctiques de Movistar+ han sigut l'humorista Quequé i el digital satíric El Mundo Today.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A través del seu compte de Twitter, els responsables d'El Mundo Today han fet un fil en què recopilen algunes de les peces humorístiques que Movistar+ no els va permetre emetre mentre eren col·laboradors del programa LocoMundo, espai del canal #0 que va ser cancel·lat al juny. El fil recollia una sèrie de titulars pensats per a les notícies falses i en to d'humor que solen omplir el setmanari satíric i que també s'utilitzaven per a una secció del programa de televisió. Tots els exemples compartits per El Mundo Today fan referència a Vox i a la casa reial espanyola. Kike García, cofundador del diari humorístic, a més, ha compartit una sèrie d'imatges de guions per demostrar que els titulars compartits pel diari es van arribar a desenvolupar com a peces humorístiques però mai es van poder emetre.

Per la seva banda, Quequé, que va ser el presentador de LocoMundo, ha donat suport a la publicació i ha explicat que les negociacions setmanals del guió amb Movistar+ eren "esgotadores".

Les crítiques d'El Mundo Today i de Quequé se sumen a la denúncia pública feta per Bob Pop aquesta setmana durant la gala dels Ondas. Quan va pujar a l'escenari a recollir el premi a la millor sèrie dramàtica per Maricón perdido va assegurar que Movistar+ l'havia acomiadat per ser massa "incòmode". Des del 2016, Bob Pop havia sigut col·laborador del Late motiv d'Andreu Buenafuente, del qual també va ser subdirector. Justament un dia abans de l'entrega dels Ondas, Movistar+ va anunciar que Late motiv acabaria definitivament aquest desembre. "M'hauria encantat ser-hi ahir, quan va sortir la notícia que Late motiv s'acabava al desembre, i abraçar-los, però a mi Movistar em va fer fora abans que a ells, perquè els resultava incòmode; així que gràcies, Movistar", va denunciar Bob Pop.

L'humorista Facu Díaz, excol·laborador de Late motiv, també ha acusat directament Movistar+ de plegar-se a les exigències de l'extrema dreta. A través de Twitch, Díaz ha assegurat que Movistar+ té una actitud "servil" amb l'extrema dreta. "L'única vegada que Movistar+ va esborrar i es va disculpar per una peça d'un programa de televisió per queixes polítiques va ser perquè Vox es va queixar d'un contingut de La resistencia", diu l'humorista. "Els que hem treballat allà i els que encara hi treballen sabem perfectament que molts acudits sobre Vox moren als despatxos de Movistar+", remata.

Després de les paraules de Bob Pop i les de Facu Díaz, Javier Durán, exsubdirector de Late motiv, també va denunciar la censura de Movistar.

stats