Carles Porta, a la gala dels Ondas: "Periodistes, sisplau, quan parlin de Catalunya siguin honestos"

En l'entrega Bob Pop, que ha recollit el premi a la millor comèdia per 'Maricón perdido', ha denunciat que Movistar+ el va acomiadar per "incòmode"

2 min
L'equip de 'Crims' a la gala dels Ondas

BarcelonaEl periodista Carles Porta ha reclamat avui durant la gala d’entrega dels premis Ondas, on ha recollit el premi al millor programa de ràdio de tot l’Estat per Crims, que els periodistes seguin responsables a l’hora d’informar sobre Catalunya. “Els idiomes serveixen per comunicar-nos i entendre’ns, el periodisme quan és honest té un paper molt important en la millora de la societat. Periodistes, si us plau, quan parlin de Catalunya siguin honestos i, com diem al nostre programa, posin llum a la foscor i no al revés”, ha reclamat Porta, que ha fet part del seu discurs en català, una llengua que ha anomenat “preciosa i mil·lenària”. Porta, a més, ha qualificat de "valent" el jurat dels premis Ondas per atrevir-se a premiar un programa fet en català.

Un dels moments emotius de la nit ha tingut lloc quan Bob Pop ha recollit el premi a la millor comèdia per Maricón perdido, sèrie autobiogràfica en què l’escriptor recorda la seva adolescència. “Aquesta sèrie està dedicada a totes, tots i totis els que no van tenir el privilegi de poder explicar la seva història amb la seva veu”, va dir Bob Pop, que ha aprofitat per denunciar de forma contundent que la plataforma Movistar+, amb la qual col·laborava a través de Late motiv, va prescindir d’ell “perquè els resultava incòmode”.

L'entrega dels Ondas també ha tingut reivindicació feminista de la mà de les responsables dels espais guanyadors del premi a la millor programa d'emissió digital, Carolina Iglesias i Victoria Martín, d'Estirando el chicle (Podium podcast), i Lucía Lijtmaer i Isabel Calderón Peces-Barba, de Deforme semanal ideal total (Radio Primavera Sound). "El volem dedicar [el premi] a les pringades de la classe, nosaltres també som aquí (...) I a totes les dones creadores que volen explicar històries juntes. Visca les dones còmiques!", han clamat des de l'escenari les presentadores d'Estirando el chicle. "Les dones amb discurs feminista ho tenim molt difícil en els espais comunicatius, així que aquest premi és per elles i també pels periodistes culturals, una professió mol tocada en aquest país", ha dit Calderón.

stats