Plataformes

Netflix s'endinsa en el terror adolescent amb 'El club de la medianoche'

Mike Flanagan adapta un llibre de Christopher Pike sobre joves amb malalties terminals aficionats al terror

2 min
'El club de medianoche'

BarcelonaAmb Stephen King entre els seus fans, Mike Flanagan s'ha convertit en el referent del terror dins de Netflix. Després de sèries com La maldición de Hill House, La maldición de Bly Manor i Misa de medianoche, el creador continua experimentant amb el gènere però ara centrant-se en el terror adolescent amb El club de la medianoche, basada en una de les novel·les juvenils de Christopher Pike.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els protagonistes de la sèrie són un grup d'adolescents amb malalties terminals que viuen en el mateix hospital i que cada nit es reuneixen per explicar-se històries de por. Els membres d'aquest particular club fan un pacte: el primer que mori es compromet a contactar amb la resta dels seus companys des del més enllà. Quan Pike va escriure el llibre es va inspirar en la història d'una seguidora seva que patia una malaltia terminal i que li va confessar que formava part d'un club de lectura en el qual discutien els seus llibres. La fan de Pike mai va arribar a llegir el llibre perquè va morir abans que es publiqués.

Els llibres de Pike també van ser molt importants per a Flanagan en la seva joventut, segons ha explicat el director. El creador va llegir El club de la medianoche quan era estudiant universitari i li va agradar tant que va començar a treballar en una adaptació audiovisual, un projecte per al qual va demanar suport econòmic a família i amics. Fins i tot va contactar amb l'editorial de Pike, que li va contestar amb un requeriment legal per aturar el projecte d'adaptació. Flanagan va tornar a contactar amb l'autor, que, tot i certes reticències, va acceptar que es fes l'adaptació perquè considera que el director entén que el llibre no és simplement una història de terror sinó que també mostra com uns adolescents s'enfronten a una mort pròxima.

stats