COMUNICACIÓ
Mèdia 14/12/2011

'Time' distingeix els indignats com a personatge de l'any

En un sentit ampli del terme: de Mohamed Bouazizi, inspirador de les revoltes a Tunísia, al moviment de protestes populars a Espanya, Grècia i els Estats Units

Ara
1 min
'Time' ha distingit els indignats

BarcelonaLa revista Time ha declarat els indignats –“the protesters”, en anglès– personatge de l'any 2011. Segons explica, mentre abans d'Internet i les xarxes socials “els que protestaven eren els que feien la notícia en primer terme” ara “multituds de ciutadans prenen els carres sense armes per declarar la seva oposició” i han redefinit el concepte de notícia: “vívida, important, a vegades resultant” de les seves accions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Time entén el terme “indignat” en un concepte ampli. Des de l'inspirador de les revoltes a Túnisia, Mohamed Bouazizi, un venedor del carrer de 26 anys que va calar-se foc en protesta per les condicions econòmiques i el tracte rebut per part de la policia. A Khaled Said, una figura similar a Egipte: la policia del país el va arrestar i el va colpejar fins a la mort, tot generant un pàgina a Facebook en la seva memòria titulada “Tots som Khaled Said”.

Fins i tot el moviment espanyol dels indignats ha estat recordat per Time: “Un total de sis milions d'una població de 46 van participar a les protestes”, s'explica. També el seu efecte de contagi a altres països com Grècia i als Estats Units, sota el lema “Ocupem Wall Street”. També els disturbis de Londres de l'estiu són esmentats.

stats