Televisió

Broncano i 'La resistencia' es preparen per competir contra Pablo Motos des de RTVE

'El Mundo' assegura que la televisió pública estaria ultimant el fitxatge del comunicador

A.P.
2 min
David Broncano estrena el seu ‘late late show’ al canal #0

RTVE vol comptar amb David Broncano per a la pròxima temporada per plantar cara a Pablo Motos. Segons avança El Mundo, la televisió pública espanyola està ultimant el fitxatge del comunicador, que portaria La resistencia a la franja de l'acces prime time de La 1. La capçalera informa que la contractació del presentador i del programa produït per El Terrat ja ha estat aprovada pel comitè de compres audiovisuals de RTVE i que la setmana vinent es convocarà un consell d'administració extraordinari per rebre l'aprovació final.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Actualment La resistencia s'emet a Movistar+, plataforma amb la qual el programa té contracte vigent fins al juny. Es va estrenar el 2018 i des de llavors ha aconseguit una gran popularitat entre el públic més jove, que consumeix el programa sobretot a través de les xarxes socials i YouTube.

El Mundo detalla que l'oferta de RTVE a La resistencia és per a tres anys i suposaria una despesa màxima d'entre 12 i 14 milions d'euros per temporada. En el seu pas a la pública, el programa continuaria sent d'emissió diària i la seva missió seria competir amb El hormiguero adreçant-se a un públic més progressista i jove que el de l'espai d'Antena 3. Per la seva banda, El Terrat ha declinat fer cap comentari sobre la informació publicada per El Mundo i no ha volgut ni confirmar ni desmentir el possible fixatge per RTVE.

Ara mateix a la programació de La 1 la franja d'acces prime time, on aniria La resistencia, l'ocupa la sèrie diària 4 estrellas, que es va estrenar l'abril del 2023. El serial ha aconseguit registrar una audiència estable i té una quota de pantalla mitjana mensual que es mou entre el 8% i el 7,3%, unes xifres que estan lluny de les que assoleix Pablo Motos. La temporada 2022-2023 el programa d'entreteniment va registrar un 16,7% de quota de pantalla.

La 1 no és la primera cadena que intenta buscar una fórmula per plantar cara a El hormiguero de Pablo Motos. A principis de temporada Telecinco va estrenar Cuentos chinos, un espai comandat per Jorge Javier Vázquez que va néixer amb la intenció de fer ombra a l'espai d'Antena 3. El projecte va ser un fracàs rotund i dues setmanes després de la seva estrena Telecinco n'anunciava la cancel·lació.

stats