Guardons

Jordi Basté, als Ondas: "Que ningú no us enganyi, aquí no tenim cap problema amb les llengües"

El periodista ha recollit el premi al millor programa de ràdio per 'El món a RAC1'

2 min
Jordi Basté a la gala

BarcelonaEn un discurs quasi íntegrament en català, Jordi Basté ha volgut recordar avui als assistents a la gala d'entrega dels premis Ondas, celebrada al Gran Teatre del Liceu aquest dimecres a la nit, que a Catalunya no hi ha cap conflicte lingüístic amb el castellà. "Que ningú no us enganyi, aquí no tenim cap problema amb les llengües", ha dit Basté just al final del seu discurs d'agraïment pel premi al millor programa de ràdio per El món a RAC1. Un comentari amb què el periodista feia al·lusió a la suposada persecució del castellà que denuncien formacions com el PP o Vox.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant la seva intervenció, el presentador del matinal de ràdio més escoltat de Catalunya ha dedicat el premi al seu equip, que l'acompanyava dalt de l'escenari. Els ha anomenat "família" i ha lloat el vincle que els uneix, l'única manera, assegura, de suportar el fet d'haver-se de llevar cada dia a les quatre del matí.

Durant la gala hi ha hagut altres referències al conflicte entre Catalunya i Espanya. N'ha parlat Carles Francino, que recollia el premi Ondas a la trajectòria. El periodista ha recordat que en el seu programa, La Ventana, intenten fugir de la polarització i la crispació. "A Catalunya sabem molt bé, pels últims anys, el periple que suposa convertir un debat legítim sobre idees legítimes en la negació de l'adversari polític. És un model que no funciona ni per a Catalunya ni per a Espanya. Tenir mig país encabronat amb l'altre mig i treballar perquè això sigui així és un projecte de futur nefast. Crec que la nostra obligació, des del nostre modest lloc de treball, és combatre-ho, denunciar-ho i, en la mesura del possible, temperar-ho", ha dit. El periodista ha acabat el discurs dedicant el premi a la seva parella, que pateix covid persistent.

Un altre dels catalans que han recollit premi ha estat Andreu Buenafuente, reconegut com a millor presentador de televisió. El còmic ha rememorat com Late Motiv va fer que es reenamorés de la televisió. També ha recordat, fent ús de l'humor, l'estranyesa de viure el Procés i l'1-O des de Madrid, ciutat des d'on s'emetia el seu programa.

stats