Polèmica
Mèdia TV 10/05/2023

Un jutge investiga l''Està passant' pel gag de la Mare de Déu del Rocío

El jutjat ha admès a tràmit la denúncia d'una associació d'advocats cristians

1 min
Judit Martín disfressada de Mare de Déu del Rocío i acompanyada per Toni Soler i Jair Domínguez.

Un jutjat de Sant Feliu de Llobregat ha admès a tràmit la denúncia contra l'Està passant de TV3 pel gag sobre la Mare de Déu del Rocío emès a l'abril. Segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutge investiga el cas per un presumpte delicte contra la Constitució arran de la demanda presentada per la Fundació Espanyola d'Advocats Cristians contra Toni Soler i Jair Domínguez, presentadors del programa, i la col·laboradora Judit Martín per l'esquetx paròdic.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En la denúncia, els advocats cristians argumenten que el gag incorre en un delicte d'escarni. En l'esquetx, que formava part de la secció coneguda com a Entrevista improvisada, Judit Martín va aparèixer disfressada de Mare de Déu del Rocío i aguantava un nino que feia de Jesús. Durant el gag, la Mare de Déu va fer diverses bromes de caràcter sexual.

A part de la denúncia dels advocats cristians, el gag també va ser durament criticat pel president de la Junta d'Andalusia, que va considerar que l'esquetx es burlava dels andalusos; i pels bisbes catalans, que van argumentar que era una broma que ofenia els sentiments religiosos dels creients.

Tant el programa com el seu presentador, Toni Soler, es van negar a demanar disculpes pel gag i en una de les emissions de l'espai satíric van fer broma de totes les crítiques rebudes. A més, Soler va defensar la feina de Judit Martín, a qui va lloar com una de les millors humoristes del país.

stats