Mèdia TV 19/07/2022

Mónica Naranjo presentarà el pròxim Benidorm Fest

El final del festival, que triarà el representant per a Espanya a Eurovisió, tindrà lloc el 4 de febrer del 2023

2 min
Mónica Naranjo, jurat d'Operación Triunfo

BarcelonaEl Benidorm Fest 2023, l'esdeveniment amb el qual es triarà el representant d'Espanya per a Eurovisió, comença a agafar forma. RTVE ha anunciat avui en una roda de premsa que una de les presentadores de la pròxima edició del festival serà Mónica Naranjo i que s'ampliarà el nombre de participants, que passarà de 14 a 16 aspirants a representar Espanya a Eurovisió.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El festival mantindrà l'estructura de l'edició anterior: dues semifinals amb vuit artistes cada una i una gran final en què competiran els vuit candidats que superin les fases prèvies. La primera semifinal tindrà lloc el diumenge 31 de gener, la segona el dimarts 2 de febrer i la gran final serà el dissabte 4 de febrer del 2023. Totes les gales es faran al Palau Illa de Benidorm.

Una de les novetats de l'edició del 2023 serà l'ampliació del jurat internacional, que en aquesta ocasió estarà presidit pel músic i compositor Nacho Cano, exmembre de Mecano. El que no canviarà serà el sistema de votació, que serà el mateix que en l'edició anterior: un 50% del resultat final s'obtindrà amb el veredicte del jurat professional, mentre que l'altra meitat provindrà del televot del públic (25%) i de l'opinió d'un jurat demoscòpic (25%).

En la primera edició del Benidorm Fest es va triar Chanel Terrero com a representant d'Espanya a Eurovisió. Tot i que en aquell moment l'elecció va ser polèmica (Rigoberta Bandini i Tanxugueiras eren, en principi, les opcions favorites), Chanel va aconseguir ser tercera en el festival europeu de la cançó. La cantant d'Olesa de Montserrat, que avui era present en la presentació de la nova edició, ha animat a presentar candidatura a tots aquells artistes que es vulguin donar a conèixer. "Dels covards ningú s'enrecorda, i això és una experiència espectacular i única a la vida", ha remarcat.

stats