Mitjans públics
Mèdia TV 22/09/2023

TV3 i Catalunya Ràdio reobren la delegació de Perpinyà deu anys després que es tanqués

També es reforçaran les delegacions del País Valencià i les Illes Balears

ARA
1 min
Rosa Romà en la compareixença de la comissió de control

La delegació de Perpinyà tornarà a obrir deu anys després que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals la tanqués. Ho ha anunciat avui la presidenta de l'ens, Rosa Romà, durant la seva compareixença davant de la comissió de control al Parlament de Catalunya. “Volem connectar per arribar a tothom. I això vol dir arribar a tots els territoris de parla catalana en un context de retrocés de la llengua. I, per tant, després de 10 anys reobrim Perpinyà”, ha explicat Romà, que ha precisat que els mitjans públics tornaran a tenir delegat o delegada a Perpinyà. La presidenta ha remarcat que després d'una dècada de retallades aquesta reobertura "era més necessària que mai".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Romà també ha explicat que, com a part del pla per tenir presència en tots els territoris de parla catalana, es reforçaran les delegacions de les Illes Balears i el País Valencià duplicant el nombre d’efectius que tenen actualment. La presidenta de l'ens creu que aquestes mesures serviran perquè els mitjans públics puguin informar "més i millor" d'aquests territoris.

La corporació va prescindir de la seva presència fixa a la Catalunya Nord el febrer del 2013 en el marc d'una política de contenció de la despesa. Llavors la delegació l'ocupaven els periodistes Pere Codonyan i Thierry Masdeu. Quan es va fer oficial el tancament de la delegació, Pere Codonyan, veu històrica de TV3 a Perpinyà des del 1995, assegurava que estava en estat de xoc.

La reobertura també suposarà recuperar la càmera del Castellet per a la informació meteorològica. La càmera també es va desconnectar el 2013, quan es va tancar la delegació.

stats